Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deputat, plasat în arest la domiciliu

judecatori

O instanţă a Curţii de Apel Bacău a decis, joi, la propunerea procurorilor, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului deputat Mihai Banu. În acelaşi dosar, în cazul fostului ministru de interne Gabriel Berca a fost decisă menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar, stabilită la începutul anului.

Cei doi foşti demnitari fuseseră trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Bacău, în baza unui rechizitoriu al procurorilor DNA în care se menţiona faptul că în perioada aprilie 2010- ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins şi primit, în mai multe tranşe, atât pentru sine, cât şi pentru formaţiunea politică din care făcea parte, de la omul de afaceri băcăuan Viorel Rusu suma totală de 220.000 de euro pentru ca, în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic, să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării unei sume de bani către primăria comunei Ardeoani pentru achitarea unor lucrări făcute de firma lui Rusu. Următorul termen în procesul Berca - Banu este fixat pentru 1 martie.

Viorel Rusu, denunţător în acest dosar, dar şi în altul în care este judecat primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, este în arest la domiciliu pentru 30 de zile, începând din 5 februarie, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru "o infracţiune de participaţie improprie la abuz în serviciu şi patru infracţiuni de fals în declaraţii", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.