Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost jurnalist avertizează: 'PNL e în criză'

sorin rosca stanescu srs

Un fost jurnalist trage un semnal de alarmă. Sorin Roşca Stănescu spune că liberalii sunt în criză într-un editorial virulent la adresa partidului lui Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"Ca PNL se afla in criza, presupun ca nu se mai indoieste nimeni. Dovada cea mai simpla este incapacitatea liberalilor de a umple, instantaneu, vidul de putere lasat de PSD, prin abandonarea majoritatii si, implicit, a Executivului. Dar pentru a trata boala, ar trebui, in prealabil, sa-i punem diagnosticul corect. Despre ce fel de criza vorbim? Este o criza de credibilitate? Este o criza de crestere? Este o criza generata de absenta unor lideri proeminenti? Sau, si mai grav, este o criza in care a intrat bazinul electoral al dreptei, careia partidului ii este cu neputinta sa-i puna capat, prin utilizarea propriilor resurse? Si intrebarile, inca, ar mai putea continua.

Citeşte şi: Judecătoare care dădeau sentinţe pe bani: Totul se întâmpla la Tribunalul Bucureşti

Pe vremea cand era in curs de pregatire cea mai indrazneata, dar si cea mai riscanta operatiune de chirurgie politica, unificarea dreptei prin fuziunea a doua partide care mult timp s-au umplut de sange reciproc, PNL – PDL, optimistii, printre care m-am numarat, vorbeau despre Marele Partid National Liberal. O constructie a dreptei de natura a echilibra intreaga scena politica, dominata, in urma cu un an si ceva, de o stanca monopolizata de PSD. Electoratul de dreapta fiind impartit de mai multe partide, dintre care, cele mai importante, fiind, in ordine, PNL si PDL. Operatiunea de fuziune nu era simpla si presupunea asumarea unor riscuri considerabile. Dar cei mai multi dintre noi am cazut de acord ca merita sa riscam. Trofeul urma sa fie castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis si lansarea, pentru prima data in istoria recenta, a unui partid de dreapta care ar fi putut sa obtina singur majoritatea in alegeri. Fara a mai fi nevoie de compromisuri cu vreun alt partid pentru a putea guverna. Si, fara doar si poate, implementarea, inca din 2015, a unor politici active de crestere, in ritm accelerat, a economiei, printr-o liberalizare accentuata a societatii.

Citeşte şi: ISIS ameninţă Franţa cu noi atentate: 'Paris e doar începutul'

Astazi, PNL este in ceasul al doisprezecelea. Ultimul partid istoric, ori invinge, ori dispare. Dar ca sa invinga, in mod obligatoriu, trebuie sa treaca prin fuziune. Prin fuziune si prin decapitare. Si asta trebuie sa se intample, intr-adevar, pana la sfarsitul acestui an. Cu orice risc!", spune SRS conform corectnews.

Citeşte şi: Atac fără menajamente la adresa liberalilor Petrache şi Athanasiu: 'PNL nu mai are timp'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.