Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost militar, condamnat condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare: Stropise cu benzină o farmacistă

ciocanel judecator

Curtea de Apel Constanţa a decis, vineri, condamnarea unui fost militar clujean la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce, în toamna anului trecut, a stropit cu benzină o farmacistă şi i-a cerut bani, decizia instanţei fiind definitivă. În prima instanţă, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Magistraţii au dat sentinţa în dosarul în care Vlad Ilie Ciomaga, în vârstă de 35 de ani, cadru militar la data comiterii faptei, a fost judecat pentru tâlhărie. Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală atacată şi a decis majorarea pedepsei aplicate lui Vlad Ilie Ciomaga, de la un de an de închisoare, la un an şi şase luni de închisoare. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Pe data de 23 iunie 2017, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare pentru tentativă de tâlhărie, instanţa suspendând executarea pedepsei pe un termen de încercare de doi ani. Vlad Ilie Ciomaga a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Tribunalul Cluj sau la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, Judecătoria Constanţa a mai decis ca Vlad Ilie Ciomaga să achite farmacistei suma de două mii de lei, reprezentând daune morale. În 7 octombrie 2016, în jurul orei 20.00, Vlad Ilie Ciomaga a intrat într-o farmacie din cartierul Km 4 - 5 din municipiul Constanţa. Farmacista era pe culoarul dintre rafturi şi dulapul pe care se afla casa de marcat, atunci când bărbatul a scos din sacoşa pe care o avea asupra sa un recipient de plastic, stropind-o pe femeie, dar şi interiorul farmaciei, cu benzină şi cerându-i bani.

Farmacista s-a speriat, a început să ţipe, a apăsat butonul de panică, moment în care Vlad Ilie Ciomaga a fugit, fără a sustrage bunuri din interior, el fiind prins de câţiva tineri aflaţi în zonă şi predat poliţiştilor. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei, spunând că a acţionat sub o stare de tulburare după ce fosta soţie făcea presiuni asupra sa pentru a trimite bani pentru unul dintre cei trei copii. Anchetatorii au stabilit că el nu avea asupra sa un obiect pentru aprinderea benzinei şi că scopul său a fost de o speria pe farmacistă, nu de a incendia farmacia.

Vlad Ilie Ciomaga nu avea antecedente penale şi nici sancţiuni cu caracter administrativ, el fiind militar în momentul când a comis fapta. Bărbatul are domiciliul în judeţul Cluj, iar din toamna anului 2016 este detaşat la Constanţa, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.