Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru din guvernul Victor Ponta e așteptat vineri la DNA

dna

DNA pare să fie cea mai vizitată instituție a României! În afara președintelui țări, nu e poziție de demnitar care să nu-i fi trecut pragul Direcției. Vineri, un al fost ministru din Guvernul Victor Ponta e chemat la audieri. În dosarul Mircea Govor e aşteptat, la Oradea, fostul ministru al Transporturilor, deputatul Ovidiu Silaghi. Acesta va fi audiat, vineri, în calitate de martor.

El va trebui să dea declaraţii despre interceptările în care Mircea Govor se lăuda că l-a scăpat de o anchetă a DNA, după ce l-a impus ca şi candidat pe listele PSD la alegerile parlamentare parţiale din vara lui 2014 pentru colegiul 2 Satu Mare.

Citește și: SEX Ce se mai discută în ședința Consiliului General al Primăriei București: Propuneri de partide de sex pentru mai multe femei / VIDEO

Pe 12 ianuarie, în acelaşi dosar a fost audiat, ca martor, la Oradea, şi fostul premier Victor Ponta.

Mircea Govor, vicepreşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Satu Mare, a fost arestat preventiv pe 23 decembrie anul trecut iar din 22 ianuarie, este cercetat sub control judiciar. Măsurile s-au dispus într-un dosar în care procurorii DNA Oradea l-au inculpat pentru folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni) şi şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

Citește și: Cristi Borcea a dat o nouă lovitură: Are o amantă foarte tânără și în Constanța

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2013, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD şi fost secretar general al PSD Botoşani, Govor a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

În acelaşi dosar, Dolineaschi este urmărit penal pentru două infracţiuni de complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citește și: Iată ce LOCURI SECRETE a decis Google să ȘTEARGĂ de pe Google Earth

Ulterior, procurorii DNA Oradea i-a pus sub învinuire, pentru complicitate la şantaj în formă agravată, şi pe senatorul Valer Marian, preşedinte al PSD Satu Mare la data faptelor, pe prefectul judeţului Satu Mare, Eugen Avram, şi pe Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale.

Lista martorilor din dosarul "Govor" este plin de nume grele. Pe lângă Victor Ponta, anchetatorii i-au mai audiat, până acum, pe Liviu Dragnea, Daniel Chiţoiu, dar şi pe preşedintele CJ Satu Mare, Adrian  Ştef, scrie ebihoreanul.ro

Citește și: DNA anunță deschiderea primului mega-dosar al anului. Cade ultima redută a UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.