Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost premier britanic, cercetat pentru pedofilie

Poliţia britanică a primit o plângere legată de acuzaţiile de pedofilie la adresa fostului premier Edward Heath, la doar o zi de la deschiderea anchetei.

Un bărbat pretinde că a fost molestat de politicianul conservator în 1961, scrie Sky News. Pe atunci avea doar 12 ani şi susţine că a fost racolat în drumul de la şcoală spre casă.

A reclamat violul, dar nimeni nu l-a crezut.  Autorităţile care se ocupă de anchetă nu au comentat informaţiile.

Comisia Independentă pentru Plângeri împotriva Poliţiei (IPCC) a anunţat luni că va investiga acuzaţiile potrivit cărora poliţia nu a deschis o anchetă în legătură cu o plângere de abuzuri sexuale asupra unor minori formulată împotriva fostului premier conservator Edward Heath în anii 1990, relatează Reuters.

Edward Heath s-a aflat la şefia guvernului britanic între 1970 şi 1974 şi a fost liderul Partidului Conservator din 1965 până în 1975 când a pierdut şefia partidului în faţa lui Margaret Thatcher. El a murit în 2005 la vârsta de 89 de ani.

Comisia Independentă pentru Plângeri împotriva Poliţiei a afirmat că acuzaţia de abuzuri sexuale asupra unor copii a fost depusă la poliţia din Wiltshire, în sud-vestul Angliei, unde Heath a locuit o mare parte din viaţă. IPCC nu a oferit detalii cu privire la pretinsul abuz, nici a reclamantului.

'Aceasta este o investigaţie asupra acuzaţiilor potrivit cărora poliţia din Wiltshire nu a lansat o urmărire penală atunci când o persoană a ameninţat că va dezvălui faptul că Sir Edward Heath ar fi putut fi implicat în abuzuri asupra unor copii', a anunţat IPCC într-un comunicat.

Poliţia din Wiltshire a afirmat că anchetează pentru a stabili dacă există martori sau victime care pot confirma acuzaţiile de abuzuri sexual asupra unor minori.

'Sir Edward Heath a fost menţionat în legătură cu infracţiuni privind copii', a precizat poliţia. 'El a trăit în Salisbury mulţi ani şi am dori să aflăm dacă cineva care are informaţii relevante ne poate ajuta în ancheta noastră sau dacă cineva consideră că ar fi putut fi victimă' în acest caz, a mai spus poliţia din Wiltshire.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.