Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost primar de oraș a fost reținut: Era șeful unei bande de spărgători de locuințe / VIDEO

Trei persoane, între care un fost primar, au fost reţinute, miercuri după-amiază, într-un dosar de furturi din locuinţe în care poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat mai multe percheziţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, două dintre cele trei persoane reţinute sunt acuzate de complicitate la furt calificat şi tăinuire, iar o alta este acuzată de furt calificat.

Citește și: Antonia a renunțat la inhibiții și a pozat goală, însărcinată în luna a șasea / FOTO

Surse judiciare au declarat că între cei doi acuzaţi de complicitate se află şi fostul primar al oraşului Plopeni, Octavian Zaharia, acesta fiind cel care culegea informaţiile şi oferea pontul pentru spargerea locuinţelor.

De asemenea, Zaharia îi însoţea pe hoţi la furat, ducându-i pe aceştia cu maşina la adresele vizate şi aducându-i înapoi cu bunurile furate, au adăugat sursele citate. În plus, fostul primar i-ar fi ajutat chiar şi la vinderea respectivelor bunuri, susţin sursele citate.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

Cele trei persoane vor fi prezentate Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, şase percheziţii în oraşele Plopeni şi Băicoi şi în localitatea Păuleşti la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi săvârşit, începând cu luna iunie a anului în curs, patru furturi din locuinţe aflate pe raza localităţilor Păuleşti şi Plopeni.

"Erau vizate case locuite temporar sau în curs de amenajare, de unde bănuiţii ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice şi produse electronice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei", se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

Citește și: Cum sunt afectate plantele de schimbările de mediu: Au ajuns să consume mai puțină apă

La domiciliile celor bănuiţi în cauză au fost identificate atât bunuri provenite din cele patru furturi din locuinţe, cât şi obiecte ce par a fi provenite din săvârşirea altor infracţiuni similare, respectiv nouă televizoare, două centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormaşini, autofiletante etc) şi obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri etc).

Anchetatorii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele respective fiind audiate la sediul Poliţiei.

Citește și: Terra a intrat într-o nouă epocă geologică: Ce a determinat această schimbare importantă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.