Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fragment din Zidul Berlinului şi un memorial pentru 11 septembrie, monumentele inaugurate la NATO

Jens Stoltenberg, NATO

Liderii statelor NATO au inaugurat joi la Bruxelles în faţa noului sediu al NATO două monumente, un fragment din Zidul Berlinului, în amintirea sfârşitului epocii izolării din perioada Războiului Rece, şi un vestigiu al World Trade Center din New York, în memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, relatează agenţia EFE.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele SUA, Donald Trump, au dezvelit separat monumentele în cadrul unei ceremonii ce a precedat summitul organizat pentru a da bun venit noului preşedinte american. 'Libertatea nu va fi niciodată înfrântă. NATO va apăra mereu valorile pe care se bazează Alianţa noastră', a spus secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, în faţa şefilor de stat sau de guvern prezenţi la summit.

În faţa fragmentului din Zidul Berlinului, el a amintit că acest zid a fost ridicat pentru 'a ţine oamenii înăuntru şi ideile afară', în timp ce la dezvelirea monumentului dedicat victimelor atacurilor de la 11 septembrie 2001 a menţionat că 'solidaritatea noastră este ceea ce menţine siguranţa ţărilor şi valorilor noastre', conform Agerpres. După acel atac, pentru prima dată în istoria Alianţei a fost activată clauza apărării colective cuprinsă în articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, a amintit apoi însuşi Trump în faţa monumentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.