Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de români au fost repatriați, la cerere, din Siria

Un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria, joi, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut, precum şi cu cel al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), biroul Damasc, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO, cei cinci cetăţeni români au sosit la Bucureşti în cursul dimineţii de joi. Sursa citată precizează că formalităţile de tranzitare a frontierelor siriană şi libaneză au fost făcute pe 28 ianuarie, cu sprijinul misiunii din Damasc, iar deplasarea din Siria în Liban, până la aeroportul din Beirut, s-a efectuat cu un autobuz pus la dispoziţie de OIM.

"Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz", adaugă MAE.

Diplomaţia de la Bucureşti solicită românilor prezenţi în Siria să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă consulară. Aceştia sunt informaţi că în cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată (+40.21.319.21.37) la care cei afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.