Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hotel din Italia a fost ÎNGROPAT de o avalanşă. Cel puţin 30 de turişti au murit - FOTO/VIDEO

Numeroase persoane aflate în vacanţă, la schi, într-o staţiune din centrul Italiei, şi-au pierdut viaţa după ce o avalanşă a lovit hotelul în care se aflau, a anunţat joi presa italiană citată de AFP, potrivit agerpres.

"Sunt numeroşi morţi", a declarat Antonio Crocetta, şeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, citat de presa italiană. Conform şefului protecţiei civile, Fabrizio Curcio, în hotelul aflat în apropiere de Farindola, în regiunea Abruzzes, se aflau aproximativ 30 de persoane.

Două persoane au fost găsite şi salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenţiei italiene Agi. Doi bărbaţi, care se aflau în afara hotelului în momentul în care a lovit avalanşa, au dat alarma. "Sunt în viaţă pentru că m-am dus să iau ceva din maşină", a mărturisit unul dintre ei, Giampiero Parete, conform publicaţiei Repubblica.

Citeşte şi: FBI, anchetă după mai multe amenințări false cu bombă

Regiunea Abruzzes se află la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, regiune afectată miercuri de o serie de mişcări seismice. Una dintre ipotezele privind cauzele acestei avalanşe este că ar fi legată de unul dintre aceste cutremure ce au fost resimţite puternic până la Roma, la o distanţă de aproape 180 de kilometri de epicentru.

Accesul spre acest hotel izolat în munţi este dificil din cauza condiţiilor meteorologice şi în special din cauza căderilor de zăpadă. Stratul de zăpadă în zona hotelului este de aproape 2 metri. Primii salvatori au ajuns la faţa locului pe schiuri, iar grosul echipelor de salvare nu ajunsese încă la hotel în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT). Autorităţile au trimis salvatori cu elicoptere.

"Transportăm salvatorii la faţa locului cu elicopterul şi cum ajung încep să sape în zăpadă", a declarat Luca Cari, purtător de cuvânt al pompierilor italieni. 

Avalanşa a dus la prăbuşirea unei părţi a hotelului de 4 etaje, aflat la altitudinea de 1.200 de metri, conform Reuters. Forţa valului de zăpadă a împins părţi din hotel până la 10 metri distanţă. 

Salvatorii şi-au instalat baza în oraşul Penne, la aproximativ 10 kilometri de hotel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.