Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial rus, ARESTAT şi acuzat de corupţie

Preşedintele regiunii Udmurtia, suspectat de luare de mită, a fost reţinut marţi, devenind cel mai important oficial rus interpelat după recentele proteste împotriva corupţiei, au indicat serviciile de anchetă, potrivit AFP, transmite agerpres.

Aleksandr Soloviov, 67 de ani, aflat la conducerea acestei republici din bazinul Volgăi din 2014, a fost arestat şi dus la Moscova pentru a fi pus sub acuzare, a anunţat Comitetul de anchetă într-un comunicat.

Coreea de Nord ameninţă că va reacţiona împotriva comunităţii internaţionale

El este suspectat că ar fi primit mită între 2014 şi 2016, ajungând la 139 de milioane de ruble (aproximativ 2,3 milioane la cursul actual), din partea unor întreprinderi de lucrări publice în schimbul unor contracte de construcţia de poduri şi licenţe de exploatare a unor cariere de pietriş.

Acesta este cel mai important oficial rus reţinut după manifestaţiile care au reunit zeci de mii de persoane în Rusia la 26 martie, la apelul opozantului Aleksei Navalnîi.

Navalnîi denunţă de mai mulţi ani corupţia la nivelul elitelor din Rusia. El consideră că arestările constante şi mediatizate ale unor responsabili regionali şi ministeriali nu este decât o perdea de fum, care ascunde amploarea fenomenului la cel mai înalt vârf nivel al statului până la anturajul lui Vladimir Putin.

Ruşii ŞTIAU că s-ar pregăti un atac terorist la Sankt-Petersburg

Cunoscutul opozant rus a publicat recent o anchetă în care îl acuză pe premierul Dmitri Medvedev că se află în fruntea unui imperiu imobiliar finanţat de oligarhi.

Arestat în cursul manifestaţiilor împreună cu câteva sute de susţinători ai săi, Navalnîi a fost condamnat la 15 zile de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.