Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un liberal anunţă că Autostrada Deva-Timişoara se va finaliza în acest an

PNL

Lucrările la autostrada Deva-Timişoara se vor încheia în acest an, potrivit sumelor alocate în bugetul pe 2017, excepţie făcând o porţiune de circa cinci kilometri unde trebuie executate mai multe tuneluri pentru traversarea animalelor sălbatice, a declarat joi, la Deva, deputatul PNL Lucian Heiuş, membru în Comisia de buget-finanţe. "Au fost alocaţi 840 de milioane de lei pentru finalizarea loturilor 2, 3 şi 4 la autostrada Deva-Timişoara. L-am întrebat personal pe ministrul Transporturilor, când a fost în Comisia de buget-finanţe, dacă dă garanţii ferme că până la sfârşitul anului va fi finalizată această autostradă şi a spus că da, mai puţin în jur de 5 sau 6 de kilometri unde trebuie făcute nişte tuneluri, să treacă urşii (...)", a afirmat parlamentarul liberal.

Potrivit acestuia, în bugetul ministerului de resort au fost prevăzute sume de bani în vederea întocmirii unui studiu de fezabilitate necesar pentru construirea unui nod de descărcare de pe Autostrada A1 în zona localităţii Sântuhalm, de lângă Deva. "Ni s-a confirmat că există sumele pentru a se face studiul de fezabilitate pentru a se face un punct de descărcare de pe autostrada A1, la Sântuhalm. Acesta va deservi, practic, municipiile Deva şi Hunedoara. Anul acesta se va realiza studiul de fezabilitate, iar anul viitor va fi întocmit proiectul tehnic şi execuţia, ceea ce va permite reintrarea într-un circuit economic al municipiilor Deva şi Hunedoara", a spus Lucian Heiuş, conform Agerpres.

Proiectul nodului de acces pe A1 în localitatea Sântuhalm este solicitat, de mai mulţi ani, de autorităţile locale din Deva şi Hunedoara, dar şi de reprezentanţii mediului de afaceri din zonă, ca o condiţie de revigorare economică a părţii centrale a judeţului Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.