Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider al Frăţiei Musulmane, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia la Cairo

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Un lider al Frăţiei Musulmane a fost ucis luni seara, la Cairo, într-un schimb de focuri cu poliţia egipteană, a anunţat marţi Ministerul de Interne, transmit DPA şi Reuters. Potrivit oficialilor, Mohammed Kamal şi Yasser Shehata, un alt membru important al Frăţiei, au fost ucişi într-un schimb de focuri după ce au tras asupra poliţiştilor care încercau să pătrundă în apartamentul din Cairo folosit drept ascunzătoare.

Frăţia Musulmană a prezentat, însă, o versiune diferită a incidentului. Purtătorul său de cuvânt, Mohammed Montasser, reprezentant al aceeaşi aripi radicale a mişcării islamiste ca şi Kamal, a afirmat, într-o postare audio pe Facebook, că cei doi au fost ucişi după ce au fost 'răpiţi' de autorităţi. Conform postării, Mohamed Kamal, 61 de ani, era unul din cei mai importanţi lideri ai Frăţiei Musulmane, membru al Biroului de conducere şi al Consiliului consultativ ale mişcării.

Potrivit Ministerului de Interne, Kamal ar fi fondat o 'aripă militară' a Frăţiei Musulmane, fiind responsabil cu plănuirea şi dirijarea unor atacuri la ordinele conducerii în exil a organizaţiei. Kamal primise două condamnări în contumacie la închisoare pe viaţă, iar Shehata 10 ani de detenţie, tot în absenţă, mai precizează comunicatul oficial, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.