Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UN lider din PSD cere capul şefului ANAF: ' Este o demenţă care şochează populaţia'

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, cere demisia sau demiterea preşedintelui ANAF, Dragoş Doroş, după ce acesta a anunţat că echipe ale agenţiei urmează să verifice dacă proprietarii locuinţelor închiriate îşi declară veniturile obţinute.

Citește și: ANAF are noi ţinte. Casele şi apartamentele închiriate vor fi luate 'la puricat'

''După ce au vânat cu maximă barbarie zeci de mii de firme româneşti - de la mici întreprinzători până la societăţi cu mii de angajaţi, după ce au blocat peste 400.000 de conturi ale persoanelor fizice şi juridice - aducând prejudicii imense economiei naţionale, tehnocraţii mai vin cu o demenţă care realmente şochează populaţia: aceea de a verifica dacă proprietarii locuinţelor închiriate îşi declară veniturile obţinute. Cu alte cuvinte, echipe de teren formate din comisari ANAF vor năvăli, pur şi simplu, la ore neanunţate, din zi şi din noapte, în blocurile din întreaga ţară pentru a vedea dacă românii locuiesc legal în acele imobile'', a susţinut social-democratul.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

El a criticat şi intenţia şefului ANAF de a cere administratorilor de bloc ''să-şi pândească vecinii şi să-i pârască''.

''Pentru că această nebunie menită să învrăjbească şi mai mult românii a fost susţinută de însuşi preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, la oră de maximă audienţă, la postul naţional de televiziune, este obligatoriu ca acesta să-şi dea imediat demisia sau să fie demis urgent de premierul Cioloş'', a punctat Codrin Ştefănescu, citat de agerpres.

Traian Băsescu deconspiră 'SISTEMUL': Uitați de politicieni

ANAF începe verificarea mai amănunţită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuinţe, urmată de acţiuni de control şi sancţiuni unde se constată nereguli, a declarat miercuri seară Dragoş Doroş, la postul public de televiziune.

"În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare şi vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde ştim că există zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm şi să ştie la ce să se aştepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control şi să îi sancţionăm", a explicat şeful ANAF.

El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice "este un fenomen" observat la ANAF.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

Şeful Fiscului a menţionat, însă, că şi până acum proprietarii care închiriază erau verificaţi, însă această activitate nu era prioritară pentru ANAF.

"Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obţin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a adăugat Doroş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.