Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL cere implicarea Casei Regale în cazul Bodnariu

casa regala rege familie regala

Cazul Bodnariu, intens mediatizat şi urmărit cu atenţie de opinia publică şi de autorităţi, ar putea fi rezolvat mai uşor la nivelul caselor regale. Norvegia, monarhie constituţională, ar putea fi mai sensibilă la o intervenţie de acest fel, crede Radu Carp, secretar executiv PNL.

"Eu mă aştept la un gest al Casei Regale a României. Altfel este relaţia între Case Regale spre deosebire de comunicarea între preşedinte şi Casa Regală din Norvegia. Regele Norvegiei are o putere de simbol şi, printr-o simplă pronunţare, poate ajuta la rezolvarea situaţiei", a declarat Radu Carp, într-un interviu pentru adevarul.ro.

Vezi şi: INEDIT: Lui Iohannis i se cere să ADOPTE copiii familiei Bodnariu

Radu Carp confirmă o altă informaţie apărută ieri: copiii familiei Bodnariu au primit cetăţenia română doar după ce au fost luaţi de lângă familie de autorităţile norvegiene. Gestul autorităţilor din România dă mai multe şanse familiei să-şi recupereze copiii.

"Din noiembrie, Autoritatea pentru Protecţia Copilului s-a interesat de caz. Şi celalte instituţii s-au pus în mişcare. A fost acordată cetăţenia româna copiilor. A avut loc şi contactarea familiei, pe unchiul copiilor, pentru a se vedea dacă acesta poate prelua copiii în caz de adopţie. Am văzut ieri şi acţiuni particulare. Am văzut reacţia preşedintelui Iohannis, a fost şi reacţia Guvernului. Din punct de vedere legal, datele sunt puţin schimbate, din moment ce au cetăţenia română. Dacă sunt cetăţeni români se poate merge şi pe partea interesului superior al copilului. De asemenea, e important dacă se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie. În Norvegia este o altă manieră de abordarare a protecţiei copiilor. Se merge pe ideea, de la vârste fragede, pe autonomia copiilor. Legislaţia norvegiană merge pe partea de voinţă a copilului, uneori în detrimentul familiei. Exprimarea voinţei vine pe o tradiţie religioasă luterană. Provine dintr-o interpretare rigidă a acestor principii. Chiar şi în Norvegia se recunoaşte că România are acum instrumentele juridice necesare pentru protecţia copilului la un standard european. România e cunoscută ca o ţară care respectă drepturile omului, drepturile copiilor sau ale familiei", mai afirmă liberalul Radu Carp.

Vezi şi: Ciolos se implica in cazul Bodnariu. Apel catre Norvegia. Detaliu despre copii

Vezi şi: Președintele României se implică în Cazul Familiei Bodnariu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.