Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL o AMENINȚĂ pe Gabriela Firea: 'Probabil, ne vedem la DNA, doamnă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Pasajul Sudului Firea

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a anunţat, marţi, că intenţionează să se adreseze justiţiei, deoarece a depus la Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei un proiect de hotărâre care vizează publicarea în format deschis a informaţiilor publice, iar în decurs de două luni acesta nu a fost supus dezbaterii.

"Din punctul meu de vedere, acesta este un abuz în serviciu. Nelăsându-ne să ne îndeplinim mandatul, refuzându-ne accesul la iniţiativa legislativă - care este un drept constituţional - din punctul meu de vedere, nu îmi lasă alternativa decât să mă adresez justiţiei. (...) Deci, probabil, ne vedem la DNA, doamna Gabriela Firea", a spus Ciucu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

El a precizat că publicarea informaţiilor publice într-un format needitabil reprezintă o ''formă de opacitate'', scrie agerpres.ro.

"În momentul de faţă, Primăria şi instituţiile din subordine printează nişte documente, le scanează şi le urcă în format de fotografie needitabil. E foarte greu de urmărit şi de citit informaţia de pe aceste documente. Gândiţi-vă că sunt documente care au zeci şi sute de pagini. Deci este o formă de opacitate. Aceste documente, înainte să fie tipărite, după care scanate, au fost la un moment dat într-o formă editabilă, ceea ce vreau eu să se întâmple este ca aceste documente să fie puse pe site", a explicat el.

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB

În altă ordine de idei, Ciucu a atras atenţia că pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti figurează un proiect care prevede acordarea unui stimulent de 500 lei/lunar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap. El a adăugat că această măsură are un "impact bugetar deosebit", situat în jurul valorii de 78 milioane de euro.

"Problema cu această măsură este că nu ţine cont de gradul de handicap: I, II sau III...Adică, cineva care nu are un deget primeşte aceeaşi sumă ca o persoană care este imobilizată. Şi se spune: 'pentru integrare'. De obicei, oamenii care au probleme cu integrarea, nu prin bani se integrează. Din contră, dacă le dai bani, asta arată că le menţii starea în care se află. Au nevoie de servicii sociale şi servicii special dedicate integrării (...), cum ar fi un centru multifuncţional, accesibilizat pentru astfel de categorii, unde să facă fel şi fel de cursuri", a spus el.

Citește și: Liviu Dragnea pune punct speculațiilor din presă! Când vor avea loc creșterile salariale

În ceea ce priveşte modul în care a fost realizată deratizarea în Capitală, Ciucu a declarat că, în calitate de consilier general, a primit "foarte multe plângeri" de la cetăţeni "din cauza şobolanilor care au invadat" Bucureştiul. Ciucu a reamintit că pe 1 august 2016, majoritatea PSD-ALDE din CGMB a delegat către primăriile de sector serviciul de deratizare. Pe de altă parte, liberalul a menţionat că primarii social-democraţi "nu s-au putut coordona" în aşa fel încât să realizeze deratizarea în acelaşi timp.

"E nevoie de un plan de igienizare care să fie unitar şi integrat. De ce? Pentru că şobolanii au picioare. Şi dacă un primar face într-un sector deratizarea, şobolanii se mută pe alte străzi. (...) Specialiştii spun că e nevoie de un operator care să facă această deratizare concentric, de la exterior către interior, susţinut, cu resurse suficiente", a susţinut el.

Citește și: Iubitul Elenei Udrea vrea să dea lovitura! Ce afacere își va deschide acesta

Totodată, Ciucu a reamintit că, imediat după preluarea mandatului de primar general, Gabriela Firea a acordat competenţe suplimentare Centrului pentru Protecţia Plantelor, în vederea efectuării dezinsecţiei şi deratizării. Liberalul a invocat informaţii din presa centrală conform cărora, în aceeaşi perioadă, în judeţul Teleorman a fost înfiinţată o firmă, care ulterior a câştigat o licitaţie în valoare de 5 milioane euro pentru a furniza timp de doi ani produse pentru dezinsecţie Centrului pentru Protecţia Plantelor.

"Am o întrebare cât se poate de directă pentru doamna primar Gabriela Firea şi pentru directorul Centrului de Protecţia Plantelor. Îi somez să iasă în faţa bucureştenilor şi să spună dacă acest Centru de Protecţia Plantelor a făcut deja vreo plată intermediară sau primă plată către acea firmă care a câştigat contractul şi care avea un singur angajat, fără nicio experienţă în acest domeniu", a spus Ciucu.

Citește și: Imagini inedite cu unul dintre milionarii români! Cum a fost surprins acesta

Liberalul a mai declarat că doreşte să ştie ce "a livrat" această firmă, în condiţiile în care în acest an bucureştenii "au fost terorizaţi" de ţânţari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.