Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD vorbește de comasarea DNA cu DIICOT. Ce planuri mai au social-democrații cu sistemul de justiție

psd sigla

După interviul în care Laura Codruța Kovesi a precizat că procurorii DNA nu vor ceda și vor continua să lupte „cu mafia”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că partidul său a „receptat mesajul” și că vor fi luate „câteva măsuri legislative în această vară”, informează Digi24. Mai departe, social-democratul a vorbit despre „comasarea parchetelor” și cum ar „trebui” în 24 de ore „să faci lucrurile astea”.

Codrin Ștefănescu a oferit câteva detalii despre măsurile pe care actuala putere intenționează să le ia în lunile următoare, după mesajul transmis de Laura Codruța Kovesi. „Vom lua câteva măsuri legislative în această vară: legea răspunderii magistraţilor, codurile, legea lobby-ului”, a spus secretarul general adjunct al PSD, luni seara, la un post de televiziune.

E BOMBA ANULUI în fotbal: Cine a achitat clauza ASTRONOMICĂ pentru 'extraterestrul' Neymar

Ștefănescu a mai precizat că ar fi în plan conceperea a două legi: una pentru procurori, una pentru judecători.

Secretarul general adjunct al PSD a susținut că situația actuală ar fi „dovadă de lașitate din partea Parlamentului” și o consecință a faptului că social-democrații, deși au avut în două rânduri majoritate covârșitoare, nu au luat măsurile potrivite. „Să comasezi parchetele, să dai cele patru legi simultan, să le ceri demisiile. În 24 de ore trebuie să faci lucrurile astea”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Referindu-se la protestele din iarnă, acesta a mai spus că „sistemul” a răspuns „cu 100.000 de oameni în stradă” și că PSD a greșit nescoțând „un milion de oameni în stradă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.