Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare afacerist a fost condamnat DEFINITIV la mulți ani de închisoare

puscarie

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri condamnarea la 4 ani şi 6 luni de închisoare a lui Said Baaklini pentru tentativă la stabilirea, cu rea credinţă, de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor având ca urmare obţinerea unor sume de bani cu titlu de rambursări de TVA şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii, în dosarul UCM Reşiţa.

Citește și: ANI taie în carne vie înainte de Crăciun! Tsunami cu 30 de incompatibili: Iată LISTA NEAGRĂ

"Cu privire la inculpatul Bogatu Eugen, înlătură aplicarea dispoziţiilor (...), privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor principală şi accesorie, astfel că pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare se execută în regim de detenţie. (...) Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de apelanţii-inculpaţi Chebuţiu Adrian şi Preda Coriolan-Adrian, precum şi de apelantul-intimat-inculpat Bogatu Eugen împotriva aceleiaşi sentinţe penale", se arată în decizia CAB.

Citește și: A apărut Victor Ponta! ”Trebuie să finalizăm al doilea proiect”: La ce se referă

Potrivit unui comunicat al DNA din 10 februarie 2011, Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, a fost deferit justiţiei pentru tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat; asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, pentru complicitate la infracţiunile săvârşite de Baaklini, preşedintele consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Chebuţiu, şi directorul executiv al aceleiaşi societăţi, Adrian Preda, precum şi directorul Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, Eugen Bogatu, acuzat de infracţiunile favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA.

DNA precizează că factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi, iar motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii.

Procurorii au constatat că, pentru a realiza stabilirea taxelor (TVA) care ar fi condus la obţinerea, fără drept, a unor sume de bani sub formă de restituiri din bugetul de stat, inculpatul Baaklini a fost ajutat de inculpatul Chebuţiu.

DNA mai precizează că, pe 26 noiembrie 2010, în portul Constanţa, marfa cumpărată a fost încărcată pe o navă având ca destinaţie Republica Guineea, însă exportul efectiv a fost împiedicat de intervenţia parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.