Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare fotbalist se retrage: Xabi Alonso şi-a pus 'ghetele-n cui'

reuters
Xabi Alonso

Xabi Alonso și-a anunțat retragerea din sportul rege la sfârșitul actualului sezon, la expirarea contractului cu Bayern Munchen. Spaniolul, care în cariera sa a cucerit 16 trofee, și-ar putea îmbogăți colecția până în vară

Fotbalistul, în vârstă de 35 de ani, a debutat la Real Sociedad în anul 2000, după care în 2004 s-a transferat la Liverpool, unde a cunoscut gloria la nivelul echipelor de club. Echipa ”cormoranilor” de atunci, condusă de Rafael Benitez, a câștigat trofeul Champions League în 2005, iar spaniolul a înscris în finala contra lui AC Milan. Cariera lui Alonso a rămas la nivel înalt și după ce Real Madrid l-a adus pe ”Santiago Bernabeu” în 2009, după ce a plătit clubului de pe ”Anfield Road” suma de 30 de milioane de lire sterline. Mijlocașul a cucerit împreună cu ”Los Blancos” titlul în La Liga și al doilea său trofeu al Ligii Campionilor în 2014, sub conducerea lui Jose Mourinho.

După 5 ani petrecuți la formația din capitala Spaniei, fotbalistul s-a transferat în 2014 la Bayern Munchen, care îl avea la timonă, în acea vreme, pe Pep Guardiola. Aici, el a reușit să triumfe de două ori în Bundesliga cu formația bavareză, iar în actualul sezon speră să-și adauge încă un titlu în palmaresul său bogat. De asemenea, Xabi Alonso a cunoscut gloria sportivă și la nivelul echipei naționale, atunci când a devenit campion mondial cu Spania în 2010 și a cucerit Campionatul European de două ori, în 2008 și 2012, conform gsp.ro.

Fostul coleg al său de la Liverpool Steven Gerrard a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa: ”A fost clar că Alonso a fost imperial după primul nostru antrenament efectuat împreună cu Rafa Benitez, care a fost foarte inteligent să-l cumpere, dar stupid când a hotărât să-l vândă lui Real Madrid, cinci ani mai târziu. El a fost, la mare distanță, cel mai bun mijlocaș central cu care am jucat vreodată”, a spus ex-căpitanul ”cormoranilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.