Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare om de stat francez se RETRAGE din viaţa politică şi denunţă campania prezidenţială

Le Figaro
Pierre Lellouche

Fostul secretar de stat francez Pierre Lellouche (foto) a anunţat că se retrage din viaţa politică, depunându-şi mandatul de deputat şi carnetul de membru al partidului Republicanii şi denunţând campania prezidenţială 'îngrozitoare' dusă de această formaţiune şi de candidatul său François Fillon, scrie cotidianul Le Monde, în ediţia de joi, potrivit agerpres.

Pierre Lellouche a fost secretar de stat responsabil cu afacerile europene în 2009-2010, apoi cu comerţul exterior, până în 2012, în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, iar în prezent este deputat de Paris în Adunarea Naţională.

Trump a creat un BAU-BAU pentru imigranţii clandestini. Toţi americanii vor fi protejaţi

Într-o scrisoare adresată 'concetăţenilor' săi, Lellouche afirmă că, 'la aproape 66 de ani şi după 20 de ani de mandat în Adunare', a luat această decizie după 'o matură reflecţie', pentru a 'lăsa locul generaţiei următoare'.

El lansează o critică virulentă la adresa campaniei dreptei, soldată cu înfrângerea lui François Fillon, pe care a trăit-o ca o 'experienţă îngrozitoare' şi 'dovada definitivă a descompunerii partidelor noastre tradiţionale'.

Fillon, 'înconjurat de o camarilă de fideli şi de ambiţioşi, reconfortat de isteria unei secte', a 'ţinut să meargă până la capătul sinuciderii personale şi colective', acuză deputatul francez.

Emoţii pentru Theresa May. Sondajele indică cine va câştiga alegerile anticipate din Marea Britanie

'Familia mea politică, de acum fără şef sau linie politică, este redusă la a chema la vot pentru Emmanuel Macron, postură prezentată ca înalt morală, totuşi pe cât de incoerentă, pe atât de periculoasă pentru viitor', adaugă el.

'În mod fundamental, de la sfârşitul anilor 1970, guvernele succesive, de dreapta ca şi de stânga, nu au ştiut sau nu au putut să adapteze Franţa la provocările globalizării. Am sentimentul că am partea mea de responsabilitate în eşecul colectiv al unei generaţii', mai scrie fostul secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.