Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un martor DEZVĂLUIE: 'Ponta a primit de la Şova maşina de raliu'

ponta sova cotidianul.ro

În cadrul dosarului Turceni-Rovinari au fost audiați doi martori-cheie. Unul dintre ei a spus că Ponta avea un birou în fima de avocatură a lui Dan Şova, dar nu venea pe acolo. Celălalt martor, chiar avocatul care s-a ocupat direct de contractul Turceni – Rovinari, a declarat că fostul premier a primit de la Dan Şova maşina cu care a participat la raliuri.

Cei doi audiați la termenul de marţi al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost avocaţii Georgiana Catrinoiu şi Radu Ştefan Cernov, scrie News.ro.

Avocatul lui Victor Ponta a cerut ca, la 11:30, să poată să părăsească sala, alături de clientul său. Apărătorul a spus că trebuie să fie la un alt proces, iar Ponta că trebuie sa ajungă la „un vot”, în Parlament. Judecătorii le-au permis celor doi să plece.

Procesul a continuat cu audierea martorului Georgiana Catrinoiu, care a relatat cum a fost implicată în litigiul dintre Complexul Energetic Turceni (CET) şi Electrica.

Citește și: Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani închisoare în dosarul 'Manhattan'

Întrebată de ce, în timpul urmăririi penale, a spus că Şova s-a implicat personal, iar acum declară că Cernov s-a ocupat de negocieri, Georgiana Catrinoiu a răspuns că Şova controla activitatea firmei de avocatură, iar ceilalţi avocaţi nu făceau nimic fără acordul lui. Avocata a mai susţinut că Dan Şova nu cerut ştergerea unor documente din calculatoare, ci, la un moment dat, au fost probleme cu serverele. „La solicitarea lui Şova am aranjat documentele realizate în Rovinari-Turceni, pe care i le-am predat şi care au stat la baza unui raport centralizator pentru cele două complexuri, în care au avut beneficii în urma asistenţei. Şova nu a cerut ştergerea lor din calculatoare. Raportul întocmit nu cuprindea şi onorariile. Prin 2010 au fost probleme cu serverele şi au dispărut toate mail-urile, dar celelalte documente existau pe back-up”, a declarat martorul.

Şedinţa a continuat cu audierea martorului Radu Cernov, care a relatat că regula în firmă era desemnarea unui coordonator pentru clienţii mari din rândul asociaţilor. „Am fost asociat din 2007 până în 2008 la Şova şi Asociaţii. Deciziile se luau, când am venit în firmă, în sensul că fiecare client mare era consiliat permanent de un asociat. Nu aveam şedinţe periodice sau chestiuni de genul acesta. Hotărârile le făceau colegele noastre de la secretariat sau administrativ. De contractele de asistenţă juridică se ocupa oricare dintre asociaţi sub coordonarea partenerului firmei. Mai exista regula de a fi desemnat un coordonator client din rândul celor trei asociaţi. Acesta superviza toate contractele clientului. Era o discuţie libera între asociaţi. Eu, de regulă, luam clienţii care aveau nevoie de expertiză pe linia de infrastructura. Rolul coordonatorului era acela de a integra activităţile diverşilor avocaţi din firmă şi acela de unic punct de contact cu clientul”, a explicat Cernov.

El a povestit şi că maşina Mitsubishi cu care participa Ponta la raliuri a fost cumpărată de Şova în leasing. „Despre autoturismul Mitsubishi ştiu că a fost cumpărat de Şova în leasing financiar, dar a folosit pentru o foarte scurtă perioadă de timp, după care l-a dat cu titlu de sponsorizare pentru participarea la competiţiile sportive lui Ponta Victor. I l-a dat şi în virtutea calităţii de avocat cu care avea colaborare. Legat de maşina Audi ştiu că a existat în firmă o astfel de maşină, dar nu ştiu de cine a fost folosită. Ambele maşini ştiu că au fost predate în anul 2009”, a adăugat Cernov.

Întrebat de procuror dacă există vreo legătură politică între el şi Ponta sau Şova, Cernov a răspuns că a fost membru PSD din 2002, coleg de guvern cu Ponta când era şef al Corpului de control, în 2002-2003 şi că a fost consilierul personal al lui Şova în 2013-2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.