Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mecanic al EgyptAir, suspect în cazul avionului prăbuşit în Siria

statul islamic

Un mecanic al companiei EgyptAir, al cărui văr s-a alăturat grupării Statului Islamic, este suspectat că a plasat o bombă în avionul de pasageri rusesc care a explodat în octombrie deasupra deşertului Sinai din Egipt, transmite Reuters, citând surse apropiate dosarului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Conform poziţiei oficiale de până acum a Egiptului, nu au fost găsite dovezi că avionul companiei MetroJet, decolat de pe aeroportul Sharm el-Sheikh cu 224 de persoane la bord, ar fi fost doborât de terorişti.

Un oficial de securitate al EgyptAir a negat că vreunul dintre angajaţii companiei ar fi fost arestat sau suspectat. Un responsabil din Ministerul de Interne a declarat, la rândul său, că nu a fost operată nicio arestare, fiind aşteptate rezultatele anchetei. Cu toate acestea, sursele citate de Reuters susţin că un mecanic a fost arestat, împreună cu doi poliţişti de pe aeroport şi un mânuitor de bagaje suspectat că a ajutat la plasarea bombei în avion. 'După ce s-a aflat că unul din membrii săi avea o rudă care lucra la aeroport, Statul Islamic i-a predat acelei persoane o bombă în bagajul de mână', a indicat una din surse, potrivit căreia un văr al suspectului a intrat în rândurile Statului Islamic în Siria în urmă cu un an şi jumătate. 'I s-a spus să nu pună nicio întrebare şi să pună bomba în avion', a adăugat sursa.

Conform unei alte surse, 'doi poliţişti sunt suspectaţi că au jucat un rol închizând ochii la operaţiune la punctul de control'. Niciunul dintre cei patru suspecţi nu a fost inculpat deocamdată, precizează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.