Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un stat membru fondator, atac dur spre Budapesta: Ungaria ar trebui exclusă din UE

Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană, a afirmat, într-un interviu apărut marţi, ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, care atacă astfel politicile Budapestei privind migraţia, cu câteva săptămâni înainte ca cetăţenii ungari să se exprime printr-un controversat referendum asupra oportunităţii introducerii cotelor de refugiaţi, relatează DPA, potrivit agerpres.

"Cei care - precum Ungaria - construiesc garduri împotriva refugiaţilor care fug de război sau cei care încalcă libertatea presei sau independenţa sistemului judiciar ar trebui să fie excluşi din UE temporar sau, dacă este nevoie, permanent", a declarat Asselborn pentru cotidianul german Die Welt.

Citeşte şi: SRI versus DNA, un război pentru fraieri

El a susţinut că aceasta este singura cale de a menţine coeziunea şi valorile blocului comunitar.

"Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a-i ţine departe pe refugiaţi devine tot mai lung, mai înalt şi mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere împotriva refugiaţilor", a spus Asselborn.

Ungaria nu ar fi avut nicio şansă de a intra în UE dacă ar fi aplicat pentru aderare astăzi, a mai declarat politicianul luxemburghez.

Citeşte şi: Baronii pieței medicamentelor au intrat în trepitații. Mircea Geoană surprins în off-side

Ungaria a devenit membră a blocului comunitar în 2004. Premierul ungar conservator Viktor Orban a intrat în mod repetat în conflict cu UE în ultimii ani pe teme precum migraţia, posibilitatea introducerii pedepsei capitale sau diverse reforme guvernamentale. 
Ţara sa va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populaţia va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanţii de azil să fie redistribuiţi între statele blocului comunitar. Orban s-a opus făţiş politicii de deschidere faţă de imigranţi. 
Afirmaţiile lui Asselborn vin cu câteva zile înainte ca Orban să se întâlnească cu ceilalţi lideri europeni la un summit la Bratislava menit a trasa direcţia UE după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.