Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un militar britanic, arestat în Irlanda de Nord pentru pregătirea de acte de terorism

captsbtyagi.blogspot.com
terorism

Un militar britanic suspectat de implicare în pregătirea unor 'acte de terorism' în Irlanda de Nord a fost arestat miercuri în sud-vestul Angliei, potrivit unui comunicat difuzat de Scotland Yard, relatează miercuri AFP. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat în comitatul Somerset de către brigada antiteroristă (SO15) a poliţiei britanice 'în cadrul unei anchete privind terorismul în Irlanda de Nord', a precizat sursa citată. Poliţia a adăugat că nu există nicio informaţie care să sugereze existenţa unei 'ameninţări imediate'.

Timp de trei decenii (1969-1998), Irlanda de Nord a fost teatrul unor violenţe interconfesionale ce s-au soldat cu 3.500 de morţi. Acordurile de pace din 1998 au condus la împărţirea puterii între protestanţi şi catolici, dar grupări republicane disidente sunt încă suspectate că acţionează. În mai, guvernul britanic a crescut la 3, pe o scară de la 1 la 5, nivelul de ameninţare teroristă pentru Irlanda de Nord, una dintre cele patru naţiuni ale Regatului Unit. Măsura vizează Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. În Irlanda de Nord, nivelul de alertă este stabilit deja de ani de zile la 'grav', fiind al patrulea nivel.

La câteva zile, poliţia nord-irlandeză a anunţat descoperirea unei ascunzători de arme 'teroristă', la aproximativ 50 de kilometri la nord de Belfast, una dintre 'cele mai importante' din ultimii ani. În martie, un grup care s-a prezentat ca fiind 'noua' Armată Republicană Irlandeză (IRA) a revendicat un atentat cu bombă la Belfast care s-a soldat cu moartea unui gardian de la o închisoare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.