Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru sare la gâtul șefului ANI

Horia Georgescu, șeful ANI, a avut un schimb în contradictoriu de replici cu unul dintre miniștrii cabinetului Victor Ponta.

Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, l-a contrat pe Georgescu după ce șeful ANI l-a acuzat că vrea să taie din puterile Agenției.

”Horia Georgescu: Domnul Nicolicea a inițiat o lege care să taie din puterile ANI.

Eugen Nicolicea: L-am chemat pe Horia Georgescu la Comisii să ne explice ce înseamnă demisionat de drept. Nu a vrut să vină. A trimis niște hârtii.

Îl întreb și acum ce înseamnă, să ne explice. Știe? De ce nu ați vrut să veniți? L-am chemat la consultări și nu a vrut să vină.”, a continuat ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Președintele ANI a susținut în continuare că Parlamentul a încercat prin tot felul de modificări de legislație (unele inițiate și susținute chiar de ministrul Eugen Nicolicea) și în cazul în care nu reușea contesta la CCR tot ce se putea doar pentru a tergiversa punerea în aplicare a deciziilor definitive și irevocabile a ÎCCJ.

El a mai spus că un prim semn de bunăvoință ar fi felul în care Parlamentul va acționa în cazul deputatului Petre Roman pe numele căruia este o decizie definitivă și irevocabilă care menținea un raport de incompatibilitate al ANI rpmas definitiv. De asemenea el a remarcat menținerea în Comisiile Juridice ale Parlamentului a unor oameni care au fost condamnați definitiv.

Replica ministrului prezent în studioul B1 in cadrul Emisiunii ”Ultimul cuvânt” a fost aceea că el nu vede nici o problemă cu acei parlamentari care nu au fost în incompatibilitate în exercițiul mandatului.

Citeste si: EXCLUSIV. Raportul MCV: Obiectivul integrităţii nu este bine înţeles de autoritati

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.