Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou acord cu FMI la orizont. SEMNALUL DE ALARMĂ tras de analiștii Raiffeisen Bank

fmi

Un anunț de vânzare a unei bune părți din acțiunile MedLife scot la iveală și riscuri interesante pentru România. În analiza ce însoțește Oferta publică inițială MedLife, analiștii Raiffeisen Bank, banca care este conducătorul sindicatului de intermediere a Ofertei Publice Initiale de actiuni existente ale MedLife, ce se va desfasura in perioada 07-15 decembrie 2016, in vederea listarii actiunilor companiei la Bursa de Valori Bucuresti, expun câteva riscuri privitoare la țara noastră.

Vezi și: Iohannis poate avea premierul pe care și-l dorește

Vezi și: Dana Grecu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: 'Îmi e SILĂ, e vai de mama lui'

Analiștii băncii austriece susțin că din cauza problemelor macro-economice s-ar putea ajunge ca de anul viitor România să fie nevoită să apeleze la un nou Acord Stand-by cu FMI care inevitabil ar duce la măsuri de austeritate.

”Începând cu sfârșitul anului 2015, Guvernul României a aprobat diverse scăderi de impozite, creșteri ale salariilor în sectorul public și beneficii sociale mai mari, susținând că aceste măsuri sunt necesare pentru a stimula creșterea. Se preconizează că reducerile vor determina un deficit bugetar de aproape 3% din PIB în 2016, în creștere de la 1,1% în 2015, potrivit raportului Comisiei Europene privind România din 2016. Majoritatea analiștilor susțin că pachetul de reduceri ale impozitelor nu este sustenabil şi că va spori îngrijorările privind o criză fiscală. Aceștia consideră că România are nevoie de un nou acord stand-by cu FMI pentru a adăuga credibilitate politicilor economice ale României și pentru a ajuta ţara să poată accesa capital străin la rate avantajoase. În cazul încheierii unui nou acord stand-by cu FMI, este de aşteptat ca România să adopte noi măsuri de austeritate, care ar putea împiedica creșterea economică. Dacă aceste măsuri includ creşterea impozitelor indirecte, precum TVA, aceasta ar putea determina, inter alia, o inflație mai mare. O creștere încetinită a economiei şi/sau o inflație mai mare în România ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra afacerilor Grupului, rezultatelor sale operaționale şi situației sale financiare", se spune în documentul citat.

Vezi și: 'N-am mai ateptat albirea lui Kovesi, mi-am decis votul după afirmația mocirloasă a japiței Cioloș'

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.