Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou ASASINAT tulbură grav pacea fragilă din Orientul Mijlociu

Un membru al conducerii Hamas, eliberat de Israel în cadrul unui schimb de prizonieri, a fost asasinat vineri seară în apropiere de domiciliul său din Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul de Interne din enclava palestiniană aflată sub controlul mişcării islamiste, transmite AFP.

Kovesi prinde un MEGA TOP în Europa: surpriză de PROPORȚII

"Indivizi înarmaţi neidentificaţi l-au împuşcat mortal vineri seară pe Mazen Faqha în cartierul Tell al-Hawa" din sud-vestul oraşului Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Iyad al-Bozum. "Imediat a fost deschisă o anchetă", a adăugat el. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al poliţiei din enclavă, Ayman al-Batniji, a informat că Mazen Faqha a fost "împuşcat în cap cu patru gloanţe". 

Mazen Faqha a fost eliberat în 2011 în cadrul schimbului a o mie de prizonieri palestinieni contra eliberării soldatului israelian de origine franceză Gilad Shalit. Membru important al conducerii Hamas din Cisiordania, teritoriu palestinian aflat sub ocupaţie israeliană de o jumătate de secol, el a fost transferat în Fâşia Gaza, relatează agerpres.

Potrivit presei israeliene, Mazen Faqha este responsabil pentru Cisiordania al celulelor Hamas care organizează atentate.

Adrian Năstase, REVOLTAT: 'România e într-o poziţie INGRATĂ ce aminteşte de izolarea din anii '90'

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa armată a Hamas, l-au descris într-un comunicat ca "un comandant" al lor. 

Numeroşi lideri ai Hamas, printre care fostul premier Ismail Haniyeh, s-au deplasat în cursul serii la spitalul Al-Shifa din Gaza, unde a fost transportat corpul lui Mazen Faqha. Adresându-se presei, un al responsabil cu rang înalt al Hamas la Gaza, Khalil al-Haya, a subliniat că acest "asasinat nu serveşte ocupantului (israelian), nicio parte nu are interes în asta". 

Contactată de AFP, armata israeliană nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.