Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atac dur la adresa ambasadorului SUA la Chişinău: Bogdan Diaconu a ieşit la rampă

bogdan diaconu

Declaraţiile ambasadorului SUA de la Chişinău au tulburat apele atât în România, cât şi în Basarabia. Pettit a spus că Republica Moldova nu are nicio legătură cu România, dar şi că fraţii noştri de peste Prut ar avea propria istorie. Bogdan Diaconu de la Partidul România Unită a avut o reacţie extrem de dură pe facebook.

"Declarațiile ambasadorului american la Chișinău reprezintă în mod evident un afront adus românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Este inacceptabil ca un oficial american să susțină propaganda imperială rusă și sunt total nemulțumit că nu există o poziție fermă din partea Ministerului de Externe român. În același timp, cred că Departamentul de Stat trebuie să îl cheme de la post pe Pettit, deoarece acesta aduce deservicii uriașe relației româno-americane. În plus, prin aceste declarații, nu face decât să ofere muniție electorală oamenilor lui Putin de la Chișinău.

În același timp însă, cred că nu trebuie să uităm că nu SUA ci Rusia ne-a răpit Basarabia, mai întâi în 1812, apoi în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, când am pierdut și nordul Bucovinei și ținutul Herța. Nu trebuie să uităm că în istorie, nu americanii ci rușii ne-au luat teritorii și au ucis sute de mii de români, fie pe front fie în lagărele comuniste construite de bolșevici după 1947. Nu trebuie să uităm că americanii au îngenuncheat Uniunea Sovietică și că tot americanii sunt cei care ne garantează astăzi libertatea.

De aceea, cred că în ciuda acestei declarații nefericite a ambasadorului Pettit, România trebuie să rămână fidelă parteneriatelor sale euro-atlantice și să întărească și mai mult relația specială cu Statele Unite. În fața imperialismului rusesc, pe care îl vedem la lucru în Ucraina, doar apartenența la NATO și Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă garanția că România poate fi o țară liberă.

Totuși, niciodată nu vom renunța la cel mai important vis al românilor, acela de a vedea din nou România unită, România puternică și România întregită în hotarele stabilite la Conferința de Pace de la Paris, de la sfârșitul primului răzoi mondial, adică în hotarele stabilite de democrațiile occidentale și nu de Hitler și Stalin.", a scris liderul PRU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.