Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou bilanţ negru al celui mai nou atentat: Zeci de morţi şi sute de răniţi

twitter.com
atentat afganistan

Ministerul de Interne din Afganistan a anunţat că bilanţul victimelor atacurilor din Kabul de sâmbătă a crescut la 80 de morţi şi 231 de răniţi, transmite DPA. Doi atacatori şi-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forţele de securitate, a menţionat ministerul într-un comunicat de presă. Bilanţul anterior făcea referire la 61 de morţi şi 207 răniţi în multiple atentate care au vizat o manifestaţie paşnică la Kabul a comunităţii hazara. Potrivit DPA, la manifestaţie erau prezente aproximativ 10.000 de persoane.

Citeşte şi: Român mort în atentatul de la Munchen

"Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanţilor săi că trei atacatori sinucigaşi şi-au detonat bombele în mijlocul demonstraţiei din Dehmazang", a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului. Preşedintele afgan Ashraf Ghani s-a declarat "profund întristat" de atac şi a anunţat că printre victime se află şi membri ai forţelor de securitate afgane. Şeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah, a condamnat "atacul terorist", în timp ce Misiunea NATO şi ambasada SUA la Kabul au calificat atentatul drept "laş". Câteva mii de manifestanţi aparţinând comunităţii hazara (şiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în linişte începând de dimineaţă pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcţia unei linii de înaltă tensiune şi care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populaţia ţării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea şi provincia lor, cea mai puţin dezvoltată din Afganistan.

Citeşte şi: PANICĂ într-un hipermarket din Constanța: Clienţii au fost sechestraţi

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, potrivit unei ştiri difuzate de agenţia Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanţi ai Stat Islamic şi-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a şiiţilor în... oraşul Kabul din Afganistan", a anunţat Amaq într-o alertă. În acelaşi timp, insurgenţa talibană a transmis că nu se află în spatele atacului. Principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a menţionat într-o declaraţie de presă că mişcarea "nu are niciun fel de implicare în acest atac tragic". El a adăugat că atacul a fost comis de "cercuri inamice", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.