Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz de SCLAVIE cu români în Italia! La ce tratamente INUMANE au fost supuși 35 de muncitori agricoli / FOTO

repubblica.it
sclavi italia

Carabinierii italieni au eliberat 35 de muncitori agricoli români de la o fermă unde erau trataţi ca sclavii. Aceșia erau obligaţi să muncească zilnic până la 17 ore, fără zile de odihnă, pentru un euro pe oră, informează La Repubblica.

Două persoane au fost arestate: fermierul italian şi un roman, omul său de încredere. Alţi trei români sunt cercetaţi penal, pentru violenţe.

Ferma se afla într-o provincie mai săracă din sudul Italiei, în apropiere de Taranto. Cei 35 de oameni fuseseră recrutaţi direct din România, cu promisiunea unui loc de muncă normal. Erau, însă, forţaţi să muncească de dimineaţă până seara şi găzduiţi în condiţii de-a dreptul inumane.

Oamenii nu aveau acces la duşuri decât cinci minute pe zi, fără apă caldă, iar din salariu li se reţineau diferite sume pentru plata transportului din România şi alte cheltuieli reale sau imaginare, astfel că nu primeau mai mult de 200 de euro pe lună. Pe hârtie, plata era mai mare, dar fermierul avea un om de încredere, tot un român de 25 de ani, care îşi însoţea conaţionalii la bancă şi, prin violenţe şi ameninţări, le lua aproape toţi banii. Cei care se revoltau erau pedepsiţi cu brutalitate.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.