Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou conflict între Irlanda şi Irlanda de Nord: De unde a pornit scandalul

brexit

Premierul Republicii Irlanda, Enda Kenny, a avertizat luni la Londra că o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) va crea serioase dificultăţi pentru provincia britanică Irlanda de Nord, relatează agenţia Reuters.

Republica Irlanda are de pierdut mai mult decât alte ţări ale UE dacă vecinul său mai mare, Regatul Unit, un partener comercial cheie, se pronunţă în favoarea ieşirii sale din blocul comunitar în cadrul unui referendum care ar urma să aibă loc până la sfârşitul lui 2017 şi guvernul de la Dublin a fost un oponent vocal faţă de un eventual ''Brexit''. Singura graniţă terestră a regatului cu Uniunea Europeană este între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda şi susţinătorii irlandezi ai menţinerii Marii Britanii în UE au avertizat că un eventual ''Brexit'' ar putea dăuna comerţului către provincia britanică şi ar putea inflama tensiunile dacă aceasta duce la mai multe controale la graniţă.

Enda Kenny, aflat la Londra pentru a se întâlni cu premierul britanic, David Cameron, a declarat într-o conferinţă de presă că referendumul a devenit o chestiune crucială pentru Republica Irlanda, dar crede că toate cererile Londrei privind termenii revizuiţi vor putea fi îndeplinite. ''Din perspectiva noastră, vor apărea serioase dificultăţi pentru Irlanda de Nord şi nu doresc să văd că se întâmplă aceasta'', a conchis Enda Kenny, potrivit celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.