Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou efect ucigaş al zahărului

zahar

O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, institutul de cercetări în oncologie al Universităţii Texas, a arătat că un consum excesiv de zahăr favorizează dezvoltarea cancerului de sân sau de plămân, relateaza Adevarul.

Deocamdată, rezultatele provin de la cercetări pe animale de laborator, însă autorii lor susţin că sunt de-a dreptul îngrijorătoare.mCercetătorii au făcut mai multe teste pe şoareci, pe care i-au supus unor regimuri bogate în zahăr: unii dintre ai au fost hrăniţi cu amidon, alţii cu zaharoză şi ultimii cu fructoză. După şase luni, jumătate din şoarecii hrăniţi cu fructoză şi zaharoză prezentau tumori mamare şi metastaze pulmonare. Iar în rândul celor care au consumat amidon, un sfert aveau tumori.

„În mod special fructoza, aflată în compoziţia zahărului alb şi siropului de porumb, este cea care favorizează apariţia metastazelor şi a unui compus numit 12 HETE, provenit din metabolizarea fructozei, la nivelul tumorilor mamare“, a explicat dr. Lorenzo Cohen, unul dintre autorii studiului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca aportul de zahăr să nu depăşească 10% din caloriile consumate. „Această cantitate înseamnă circa şase linguriţe de zahăr pe zi pentru femei şi nouă pentru bărbaţi“, explică Lorenzo Cohen.

Vezi si: Putin va fi înlocuit cu un cleptocrat?

Vezi si: Alerta in Romania.SRI e cu ochii pe ei dupa ce mai multi agenti au fost convertiti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.