Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou partid in Parlament pana in februarie

In Parlament exista patru nuclee care se frământă, în aceste zile, în cautarea unei soluții politice de agregare. Sunt nuclee fără o identitate pozitivă deja conturată, unite pentru moment doar de un mesaj contestatar în raport cu actualul status quo.

În următoarele săptămâni aceste nuclee se vor regăsi într-un nou partid – al Centrului – pe care nici măcar experimentatul UNPR – lipsit de serviciile marelui său negociator, Nicu Niro – nu îl va putea prelua și controla.

1. Nucleul PLR-PC

Grupul PLR-PC se află într-o criză profundă – parlamentarii de aici știu că șansele de a mai putea candida în 2016 sunt extrem de reduse. Tăriceanu este în dizgrația propriilor parlamentari și pare a fi amenințat de un necaz penal major. Constantin este izolat în PC, fiind rupt atât de proprii parlamentari, cât și de fondatorul partidului – la ultima întâlnire Piedone dând semnul succesiunii sale în fruntea partidului. Cei doi știu că pot fi salvați pe termen scurt doar de Victor Ponta – și vor încerca rapid o unificare liberal-conservatoare care să le asigure pentru încă doi ani poziția de președinți. Reacția la această mutare va fi imediată: grupurile tinere din PLR (în special zona puternică din Prahova) și PC se vor rupe de garnitura veche și vor forma un partid și un grup parlamentar propriu.

2. Nucleul independentilor

Cu lideri precum Remus Cernea, Mihai Aurelian (deputatul de Europa), Bogdan Diaconu (care a inițiat proiectul Partidul România Unită), independenții au capacitatea de a oferi unui nou proiect politic lideri și comunicatori – altfel destul de greu de găsit în Parlament, unde sunt la trecere discreția și prudența de tip „capul plecat”.

3. Nucleul Daniel Fenechiu

Daniel Fenechiu și-a creat o platformă politică personală solidă – fiind un anti-pesedist convins și un posibil comunicator eficient pentru dreapta. Nucleul de parlamentari PPDD și independenți din jurul său pot asigura în noul partid un număr de filiale și voturi egal cu cel adus de PLR-PC. Iar Daniel Fenechiu e un posibil lider de grup.

4. Nucleul pesedistilor marginalizati

Fiind un partid extrem mare și, mai nou, frământat, PSD va pierde constant un procent marginal de membri care se simt subevaluați în organizație. Pierderea va fi mult mai însemnată în următoarele săptămâni, când deputații și senatorii care simt că sunt în tabăra necâștigătoare vor alege o mutare decisivă, care să le ofere o oportunitate de supraviețuire electorală în 2016.

În jurul acestor patru nuclee vom vedea, în perioada 1 decembrie – 1 februarie, coagulându-se un grup parlamentar și un partid de centru. Care nu vor fi orientate în mod necesar către dreapta iohannistă, ci vor încerca doar să reinventeze niște direcții politice (PLR, PPDD, PC) care, în acest moment, fără lideri reali și fără viziune, sunt necrozate și neputincioase.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.