Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou partid s-a lansat în România: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT)

absolventi

Un nou partid, Patforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), înfiinţat de Sebastian ''Tianu'' Burduja, s-a lansat, duminică, într-un eveniment marcat de discursurile a numeroşi tineri întorşi în ţară de la universităţi prestigioase pentru a face ''un PACT'' pentru România.

Tinerii au fost întâmpinaţi cu balsam de buze cu aromă de ''Vanilie Civică'', ''Pepene Profesionist'', ''Portocală Activă'', ''Menta transparentă'' şi cu brioşe cu însemnele noului partid politic, scrie Mediafax.

''Bună dimineaţa, România! Eu am trei pe suflet, dragi mie, puţine, fixe şi nenegiciabile, schimbarea paradigmei educaţiei, reunificarea României şi generaţia Tianu. Felicitări! Bine aţi venit generaţia Tianu!'', le-a transmis participanţilor gazda Marian Staş. Acesta a studiat la Academia Militară, a absolvit un masterat la John F. Kennedy School of Government din cadrul Universităţii Harvard din SUA, unde predă un curs de vară de matematici aplicate în politici publice.

Staş a apreciat că, în mod cert, ''din punctul de vedere al legitimităţii şi al pregătirii'', tinerii care au fondat PACT sunt ''cei mai calificati la nivelul generaţiei lor'', îndemnându-i pe aceştia să preia puterea.

'Din punctul meu de vedere sunteţi fix in grafic. De venit acasă, aţi venit acasă, acum luaţi puterea. (...) Zburaţi în cerul vostru cel mai înalt cu putinţă'', a spus el la evenimentul de lansare al PACT.

Reprezentanţii noului partid care au luat cuvântul au fost Alexandru Lazăr, Cosmin Drăgoi, Anda Radu, Mihai Precup şi Sebastian Burduja, fondatorul noului partid politic.

Alexandru Lazăr este avocat de profesie şi în cv menţionează că este licenţiat în Drept la Universitatea Granada din Spania (Magna Cum Laude la 13 materii). El şi-a început discursul cu o anecdotă prin care a încercat să explice publicului ce înseamnă să fii profesionist, relatând încercările unui cunoscut de-al său de a ajunge la serviciu nu mai târziu de 07:45, în ciuda faptului că ''era directorul companiei şi nu avea niciun superior care să-l mustre''.

''Dragii mei, cu toţii avem o obligaţie morală de a fi buni profesionişti nu de firica unei terţe persoane, ci pentru că în fiecare seară înainte să ne culcăm trebuie să vorbim cu conştiinţa noastră. (...) Dragilor, înainte, împreună!'' , a conchis Alexandru Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.