Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL cu legea 'dării în plată': Posibile motive ascunse ale iniţiatorului

Un nou scandal cu legea "dării în plată". Theodor Cosmin Zamfir, în vârstă de 44 de ani, fratele deputatului PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii "Dai casa înapoi băncii și scapi de datorii", are un credit de nevoi personale de 720.000 de Euro, garantat cu o serie de bunuri, la Credite Europe Bank, conform documentului din arhiva electronică de garanţii mobiliare.

Citeşte şi: Adrian Năstase, după audierea de la Parchet: A comparat Mineriada cu Revoluţia franceză

Conform surselor bancare, el figurează în Registrul Naţional al Creditelor cu datorii. El nu a returnat băncii împrumutul, iar anul acesta a chemat în judecată.

Daniel Zamfir a declarat marți într-o emisiune pe TVR că legea iniţiată de el este în folosul săracilor, nu al bogaţilor. Legea duce la pierderea bunurilor ipotecate de terţi în sprijinul împrumutaţilor, dar nu face referire la cei care au girat cu venituri salariale.

Citeşte şi: Adrian Năstase, audiat la Parchetul General

Totalul creditelor cu ipotecă este mai mic decât cel vehiculat, circa 460.000 de împrumutaţi (împreună cu membrii familiei) dintre care 16.500 au două sau mai multe credite cu ipotecă sau pentru investiţii imobiliare. Suma datorată pentru aceste tipuri de împrumuturi garantate cu ipoteci ajunge la 74 mld. lei, iar valoarea restanţelor este de 4 mld. lei, rata de neperformanţă fiind de 5,4%. Totalul restanţierilor "cu restanţe de peste 90 de zile" este de 18.000 de împrumutaţi cu garanţii imobiliare din circa 32.000 cu restante mai mari de o luna.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru Ioan Becali: Ce au decis magistraţii

Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, a adoptat în 25 noiermbrie proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Mai exact, deputaţii au decis că românii pot să dea casa înapoi băncii dacă nu-şi mai pot plăti creditele, conform RTV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, făcut praf: 'Minister pentru clientela politică a preşedintelui'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.