Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL din cauza UBER: Taximetriștii amenință

Taxi_front_content

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional „Henry Coandă” din Otopeni au anunțat că se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER, anunță COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România).

„Suma pe care o plătim aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru a ne da dreptul să operăm în zona aeroportului. Conducerea Aeroportului Henri Coandă ignoră absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximentriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem UBER. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetățenii români sau străini care au nevoie de transport înțeleg că UBER este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație”, se arată într-un comunicat COTAR.

Vezi și: Suspans la CNATDCU: Sentința în cazul Kovesi se amână (surse)

Reprezentanții COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) atrag atenția că activitatea Uber nu este reglementată legal.

„Le amintim celor care au permis accesul mașinilor în sistemul UBER la aeroport că această activitate este nereglementată, deci în afara legii, în România. Le mai amintim că, nu mai departe de săptămâna trecută a fost declanșat în mass-media un monstruos scandal care aducea în prim plan agresiunile la care au fost supuși foarte mulți cetățeni străini care au fost racolați de pirații taximetriști. Acești pirați au sechestrat și au agresat persoane, pentru a le forța să plătească sume exorbitante, nejustificate și nefiscalizate. Pedepsele pe care le-au primit pirații taximetriști agresori sunt de până la 18 ani. Poate că unora lise par pedepse prea mari, dar au fost stabilite în conformitate cu prevederile actualelor coduri, Penal și de Procedură Penală, ce prevăd cumulul de pedepse, pentru toate dosarele în care o persoană este condamnată. Și numărul dosarelor de condamnare ale acelor pirați este extrem de mare”, se arată în comunicatul citat.

Vezi și: Crin Antonescu, replică FULGER pentru Alina Gorghiu: Mă despart CATEGORIC!

Reprezentanții COTAR sunt nemulțumiți pentru că transportatorii-pirat strică imaginea companiilor autorizate de transport persoane din România. Conducerea COTAR anunță că, dacă reclama în cauza nu este retrasă, de luni taximetriștii plătitori de taxe nu vor mai veni la Aeroportul Otopeni.

„Le mai reamintim celor din conducerea Aeroportului „Henry Coandă” de la Otopeni că suma pe care o încasează anual de la companiile de taxi se ridică la circa 220.000 de euro. Ne permitem, ca plătitorii acestei taxe de 220.000 de euro anual, să le dăm un ultimatum celor care conduc aeroportul de la Otopeni: dacă până luni nu va fi înlăturat panoul care face reclamă transportului în sistem UBER, toate companiile de taxi plătitoare de taxe pentru a opera pe aeroport se vor retrage. Facem acest lucru pentru o economie corectă în România, în acord cu legislația în vigoare, dar și pentru că nu putem închide ochii în fața pericolelor la care sunt expuși clienții, prin dezinformarea lor chiar cu acordul conducerii aeroportului. Dorim să asigurăm un transport civilizat, cu prețuri corecte, afișate la vedere, fără posibilitatea de negociere, dar și să garantăm siguranța clienților care au nevoie de transport în regim de taxi sau de transferuri de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de la Otopeni”, de mai arată în comunicatul COTAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.