Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal în Biserica Ortodoxă: Mitropolitul Moldovei, 'faultat' chiar de duhovnicul său /VIDEO

mitropolitul teofan

Biserica Ortodoxă Română e implicată într-un nou scandal de proporţii. De aceasta dată, a venit rândul Mitropolitului Moldovei să fie atacat chiar de către duhovnicul său. Dar de unde a pornit totul? De la un material filmat cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria care accentuează neînţelegerile din sânul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeşte şi: ATENTAT soldat cu 20 de morți: Militarii stăteau la coadă să-și ia salariile

Neînţelegerile provocate de Sinodul Panortodox din Creta au evoluat spre o ruptură completă a unor preoţi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei MMB de superiorul canonic, ÎPS Teofan. Antim Gâdioi de la Mănăstirea Bistriţa din Neamţ şi protosinghelul Ieronim Cozma de la Schitul Codrii Paşcanilor au decis să nu-l mai pomenească pe ÎPS Teofan la slujbele religioase. Mai multe monahii de la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ au informat MMB, la începutul lunii decembrie, că nu vor mai participa la slujbele în care sunt pomeniţi ierarhii. Ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, a fost filmat în timp ce spune că îi va cere ÎPS Teofan să renunţe la ceea ce a făcut, făcând aluzie la documentele Sinodului din Creta pe care mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei le-a semnat, conform adevarul.ro.

Citește și: De ce GEM femeile când fac SEX? Nu are legătură cu plăcerea

Potrivit călugărului, în materie de credinţă nu se face niciun compromis. Ieroschimonahul cataloghează ecumenismul şi Consiliul Mondial al Bisericii drept două "vicleşuguri masonice jidoveşti, care atacă Sfânta şi Dreapta Credinţă”. Potrivit ieroschimonahului, declaraţia pe care a dat-o la cererea exarhului Nicifor Horia „nu a fost destul de corectă”, dar nu-şi mai aminteşte de ce. „Vreau să spun declaraţia pe care am dat-o la cererea părintelui exarh Nichifor de la mitropolie nu o fost destul de corectă. Nu mai ţin minte, că la vârsta asta e foarte greu să ţin minte tot. De aceea trebuie să o iau din nou, să o revizuiesc să vedem ce trebuie scos de acolo. Eu sunt hotărât, până la ultima suflare să lupt pentru sfânta noastră credinţă ortodoxă, dreaptă şi sfântă şi mântuitoare”, spune duhovnicul, conform sursei citate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.