Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL în învăţământ: Licitaţia pentru manuale, ÎN AER. Copiii pot rămâne FĂRĂ MANUALE școlare

manuale scolare

După scandalul iscat privind viitoarele manuale de Educaţie fizică şi Sport, ministrul Liviu Pop se trezeşte în centrul unui nou scandal. Şi de această dată, tot manualele sunt centrul problemei. Cel care lansează ipoteza bombă este chiar ministrul Educaţiei. Potrivit acestuia, elevii din clasa a V-a pot să nu aibă manuale școlare la disciplinele esențiale în momentul în care începe anul școlar.

Citeşte şi: Opoziţia scoate ARMELE împotriva Guvernului Tudose. Se anunţă MOŢIUNI şi acţiuni în INSTANŢĂ

Liviu Pop atrage atenţia asupra faptului că la licitație nu s-au înscris firme decât pentru o parte neînsemnată de oferte.

"De 27 de ani, copiii nu au manualele de bază la început de an. De aceea, noi nu am făcut decât să recuperăm decalajul și am aprobat ceea ce trebuia aprobat de anul trecut. Noi nu facem decât să aprobăm legea dată în trecut, ca fiecare materie să aibă manual. Eu nu mai pot să modific programele școlare și programul-cadru. (...) Ministerul are bani pentru editarea manualelor, ceea ce pe mine mă îngrijorează este faptul că avem 108 oferte pentru clasa a V-a și s-au depus oferte doar pentru 25 de discipline. Aici trebuie să ne concentrăm. Pregătim, după 7 august, procedurile legale ca să avem toate disciplinile la data de 11 septembrie. Fiind lansată procedura de licitație, nu mai putem schimba nimic în mijlocul ei", a declarat Liviu Pop la Antena3.

Citeşte şi: RĂZBOI în toată regula în interiorul PMP! Atacuri FURIBUNDE şi acuzaţii FĂRĂ PRECEDENT: 'Eşti un RĂSPÂNDAC OBOSIT' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.