Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou tratament a reușit eliminarea alergiei la arahide timp de până la 4 ani (studiu)

GetFit.ro
alune, migdale, caju

Cercetătorii australieni au anunțat că au făcut un pas înainte important în vederea îmbunătățirii vieții persoanelor care suferă de alergie la arahide - o problemă de sănătate cu potențial letal. Ei au dezvoltat un tratament pe bază de probiotice care poate acționa timp de până la 4 ani, informează joi agențiile AFP și Xinhua.

În cadrul studiilor clinice efectuate în 2013 de oamenii de știință de la Institutul Murdoch pentru Cercetări Pediatrice din Melbourne, copiilor care sufereau de alergie la arahide li s-au administrat zilnic probiotice (Lactobacillus rhamnosus) și doze mici de proteine din arahide pe o perioadă de 18 luni. În urma acestor teste, 80% dintre acești copii au putut tolera consumul de arahide.

Citeşte şi: Hipotiroidia: Ştii să recunoşti semnele?

Patru ani mai târziu, cercetarea publicată miercuri în revista medicală britanică ''The Lancet'' confirmă faptul că 70% dintre copiii incluși în programul de testare pot consuma în continuare arahide fără a prezenta reacții adverse.

Oamenii de știință au declarat că studiul Murdoch furnizează ''dovada importantă potrivit căreia un tratament pentru alergia la arahide este un lucru posibil''. ''Importanța acestei descoperiri constă în faptul că acești copii pot mânca alune la fel ca cei care nu au alergie la arahide'', a declarat Mimi Tang, cercetător principal în cadrul studiului.

''Acest lucru dovedește că tratamentul nostru este eficient pe termen lung, până la patru ani după finalizarea sa, și că este sigur'', a adăugat experta. ''Acest lucru sugerează, de asemenea, că posibilitatea unei toleranțe este un obiectiv realizabil în tratamentul alergiilor alimentare'', a subliniat Tang.

Conform spuselor sale, descoperirea reprezintă ''un pas înainte important pentru găsirea unui tratament pentru alergiile alimentare în societățile occidentale'', iar injecțiile acționează prin modificarea modului în care corpul reacționează la un alergen. ''Probioticul acționează asupra sistemului imunitar pentru ca acesta să genereze un răspuns protector, sau o toleranță, în locul unei reacții alergice'', a explicat Tang.

Alergiile alimentare afectează un copil din 20 și doi adulți din 100, cele mai răspândite astfel de reacții adverse fiind cele la fructe de mare, lapte de vacă, ouă și alune.

Alergie la arahide este una dintre cele mai comune cauze ale anafilaxiei, o reacție de intoleranță cu potențial fatal.

Citeşte şi: ATENŢIE! Administrarea de antibiotice mamelor în timpul nașterii afectează flora intestinală a bebelușilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.