Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un numar neobisnuit de mare de cazuri de hartuire sexuala inregistrate in Helsinki

Finlanda

In noaptea dintre ani s-a inregistrat un nivel ridicat de incidente de hartuire sexuala la Helsinki, a anuntat joi politia finlandeza, dupa ce a sesizat mai multe cazuri in care erau implicati solicitanti de azil, transmite AFP.

Fortele de ordine care au patrulat in noaptea de 31 decembrie au constatat "numeroase cazuri de hartuire sexuala" in piata centrala a capitalei finlandeze, unde s-au reunit 20.000 de petecareti, insa nicio plangere nu a fost depusa.

Trei cazuri de agresiune sexuala au fost insa raportate, dintre care in doua dintre ele s-a depus si plangeri, in cea mai mare gara din Helsinki, unde s-au adunat circa 1000 de solicitanti de azil, in cea mai mare parte irakieni, potrivit unui comunicat de prea al politiei. Suspectii, 3 solicitanti de azil, au fost retinuti.

"Nu au existat astfel de cazuri de hartuire in timpul noptii de Anul Nou de anul trecut, sau cu alte ocazii ... Este un fenomen cu totul nou in Helsinki", a declarat pentru AFP Ilkka Koskimaki, seful adjunct al politiei orasului.

Politia a aratat intr-o declaratie ca s-a pregatit "exceptional" dupa ce a primit informatii ca "solicitantii de azil au avut proiecte similare cu cele din gara din Koln", Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.