Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial american pune 'degetul pe rană': 'Sărăcia este o stare de spirit'

NBC News
Ben Carson

Ben Carson, şeful Departamentului american pentru dezvoltare urbană (HUD), a stârnit un val de indignare după ce a descris sărăcia drept o "stare de spirit", informează joi BBC, conform agerpres.

În timpul unui interviu acordat marţi postului de radio Sirius XM, Carson a lăsat să se înţeleagă faptul că oamenii se confruntă cu sărăcia pentru că au deprins un "set de valori morale greşit" de la părinţii lor.

Şefia FBI rămâne încă un mister. Favoritul lui Trump renunţă la nominalizare

"Cred că într-o mare măsură sărăcia este şi o stare de spirit", a spus acesta în interviul difuzat miercuri. Referindu-se la persoanele care au "set de valori morale corect", Carson a declarat că, dacă acestora "li se ia totul şi sunt lăsate pe stradă, vă garantez că în scurt timp se vor ridica". În schimb, în ceea ce priveşte persoanele cu un "set de valori morale greşit", acestea "pot primi orice pe lumea asta că tot vor ajunge înapoi jos", a susţinut oficialul.

Departamentul condus de fostul neurochirurg administrează locuinţele pentru populaţia americană cu venituri reduse, precizează sursa citată.

De asemenea, Carson a sugerat că "sărăcia spirituală" şi competenţele slabe ale părinţilor ar putea contribui la "setul de valori morale greşit" şi la "atitudinea defetistă".

Intervievatorul a fost consilierul principal al lui Ben Carson în timpul alegerilor primare ale Partidului Republican din 2016 pe care acesta le-a pierdut.

ÎNFRÂNGERE dureroasă pentru Trump. Justiţia americană SUSPENDĂ un decret controversat

Carson a povestit anterior propriul parcurs din mediul sărac în care a crescut în Detroit, Michigan, către statutul de neurochirurg faimos. În timpul interviului, acesta a declarat că îi datorează succesul mamei sale. "Dacă toată lumea ar avea o mamă cum am avut eu, nimeni nu ar mai fi sărac", a spus el. "A fost o persoană care nu accepta sub nici o formă statutul de victimă", a adăugat şeful HUD.

Comentariile lui Carson au stârnit rapid critici tăioase în mediul online. Unul dintre cei care au calificat în mod negativ vorbele sale, pe Twitter, a fost actorul din seria Star Trek George Takei.

Aceasta nu a fost prima oară când comentariile lui Carson au stârnit reacţii negative. În luna martie, el i-a numit pe sclavii afroamericani "imigranţi", iar în 2013 a calificat Obamacare drept "cel mai rău lucru care i s-a întâmplat acestei ţări după sclavie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.