Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un OFICIAL din sport anunță INEVITABILUL: Va fi dezastru la Rio cu MELDONIUMUL/ VIDEO

www.rt.com
meldonium

La doar câteva ore după ce s-a anunțat că Lucian Bute a boxat dopat la meciul cu Badou Jack, din urmă cu o lună, a apărut și o veste potrivit căreia toți componenții loturilor României de kaiac canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium, la un control anti-doping.

Vezi și: FOTO - Nostradamus, profeție ÎNFIORĂTOARE despre Hillary Clinton

Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, a vorbit la emisiunea Ediţie Specială de la Realitatea TV, de sâmbătă seară, despre medicamentul meldonium care a produs foarte multe "victime" în lumea sportului.

"Meldoniumul este un medicament care se administrează bolnavilor de inima, iar in cazuri speciale este folosit si de sportivi, in recuperare. Medicii spun ca efectul nu este spectaculos, mai mult este un efect psihologic. Pe 29 septembrie 2015, Agentia Mondiala Antidoping (n.r.- WADA) a dat un comunicat in care spunea ca incepand cu 1 ianuarie 2016, meldoniumul va fi interzis.

Comunicarea a fost facuta superficial. Nu toate federatiile au responsabil media care sa urmareasca. Din ianuarie, o serie de sportivi, medicamentul a fost utilizat mai mult in spatiul ex-sovietic. S-a constatat ca sportivii sunt pozitivi, la care WADA a intrat in panica. Si-au dat seama ca au luat o decizie neintemeiata. Au devenit mai toleranti, acceptând anumite doze.

Sunt in posesia unei scrisori din partea producatorului medicamentului, in care imi raspunde.
L-am intrebat daca firma detine studiile clinice ale medicamentului. Firma mi-a raspuns ca n-au facut niciodata teste pe persoane, ci doar pe animale. Testele se fac pe un esantion de 1500 de persoane, pe o perioada de minimum 3 ani.

Meldoniumul se depoziteaza in organism, in anumite organe, pe o perioada indelungata, nu se stie cat, in functie de stres, de oboseala.

La Olimpiada de la Rio o sa avem un dezastru cu meldoniumul. Cred ca majoritatea au luat la cunostinta ca medicamentul este interzis. Chiar daca sunt corecti, substanta se depoziteaza in organe. WADA a luat o decizie fără să aiba studii clinice.

Vezi și: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

Cu sportivii romani situatia este Curtea de Arbitraj. Expertii in drept spun ca sportivii au dreptate. Eu pot inteprinde orice fel de actiune pentru apararea sportului meu. Nu ma pot lansa intr-o campanie internationala", a spus Marius Vizer.

Meldonium13medallists

 

Meldonium8percentBaku

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.