Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial european avertizează ce ar însemna alegerea lui Le Pen pentru francezi

agropopular.com
Phil Hogan

Comisarul european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, i-a atenţionat miercuri pe agricultorii francezi înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, estimând că un vot pentru Marine Le Pen ar echivala cu 'pierderea veniturilor', informează AFP, potrivit agerpres.

'Un vot pentru Marine Le Pen înseamnă un vot în favoarea pierderii unei părţi din venitul agricol', a explicat Hogan în faţa jurnaliştilor la Bruxelles, preconizând totuşi că agricultorii francezi îl vor alege mai degrabă pe Emmanuel Macron.

Moscova rămâne neclintită. Kremlinul îşi CLARIFICĂ poziţia faţă de regimul lui Bashar al-Assad

Phil Hogan, care s-a deplasat în Franţa de şase ori în ultimele şase luni, a luat deja poziţie înainte de primul tur împotriva Marinei Le Pen, care vrea să transforme Politica Agricolă Comună (PAC) în 'Politica agricolă franceză'.

Comisarul irlandez a estimat miercuri că agricultorii francezi ar putea avea aceeaşi soartă ca şi cei britanici, afectaţi de Brexit.

Aceştia din urmă 'nu au garanţia viitorului în ceea ce priveşte regimul plăţilor de bază, nici în privinţa mijloacelor de prevenţie a riscurilor', a explicat el. Dacă Franţa se va pomeni 'izolată ca urmare a unei politici protecţioniste, 'oportunităţile comerciale' vor începe să lipsească, în condiţiile în care Marea Britanie este primul exportator de produse agricole în UE, a continuat el.

'I-am atenţionat pe agricultorii din Franţa că, dacă ei vor să ajungă precum agricultorii britanici, atunci ar trebui să voteze pentru Marine Le Pen, însă eu nu cred că aceasta este o idee bună, pentru că ei ar pierde 25.000 de euro de fermă', a precizat el.

31 de ani de la cea mai mare CATASTROFĂ nucleară din istorie

Agricultorii francezi primesc în jur de 9 miliarde de euro pe an prin PAC.

'De unde vor veni banii' dacă Franţa va trebui să-şi asume singură sprijinul pentru agricultori, se întreba încă de la mijlocul lui martie, pe blogul său, comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.