Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial german dezvăluie care este singura condiţie pentru intrarea Serbiei în UE

serbia

Aplicarea integrala a Acordului de la Bruxelles cu privire la normalizarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina reprezinta singura conditie pentru intrarea Serbiei in Uniunea Europeana, a declarat ambasadorul Germaniei la Belgrad, Heinz Wilhelm, dar a subliniat ca acest lucru nu inseamna recunoasterea Kosovo .

"Vreau sa subliniez - noi nu cerem ca Serbia sa recunoasca Kosovo", a spus Wilhelm pentru editia de duminica a cotidianului "BLIC".

Referitor la capitolul 35, care se refera la normalizarea relatiilor cu Kosovo, el a mentionat ca nu va fi deschis pana cand Acordul de la Bruxelles nu va fi pus in aplicare integral.

În opinia lui, cele doua puncte mai importante ale Acordului de la Bruxelles care nu sunt inca puse in aplicare sunt: integrarea autoritatilor judiciare din nordul Kosovo in sistemul de justitie din Kosovo si formarea Uniunii Municipalitatilor Sarbe.

Întrebat ce va trebui sa schimbe Serbia in politica externa in procesul de parcurgere a drumului spre UE, in special in ceea ce priveste Rusia, Wilhelm a raspuns ca este important ca Serbia sa nu recunoasca Crimeea. "Nerecunoasterea anexarii Crimeii este importanta pentru noi, dar nu atat incat Serbia sa fie obligata sa impuna sanctiuni Rusiei", a conchis Heinz Wilhelm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.