Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oligarh rus a vrut să cumpere trei insule pentru restabilirea 'Imperiul Romanovilor'

Un om de afaceri rus, de orientare monarhistă, care plănuia să cumpere trei insule nelocuite aparţinând Kiribati în Oceanul Pacific pentru a construi aici staţiuni şi a restabili "Imperiul Romanovilor", după numele ultimului ţar rus, s-a declarat şocat miercuri de faptul că propunerea sa a fost respinsă de guvernul local, relatează DPA, conform agerpres.

Milionar şi fost deputat în Duma de Stat, Anton Bakov a declarat că va continua să facă lobby proiectului său şi va veni cu o altă propunere.

Monologul lui Trump în faţa Congresului SUA. De câte ori şi-a rostit propriul nume liderul american

Respingerea proiectului reprezintă acum o provocare pentru Bakov, care caută un teritoriu pentru a crea un stat "monarhie", la 100 de ani de la dispariţia Imperiului rus în urma violentei revoluţii bolşevice din 1917.

Dificultăţile erau inevitabile, dar acestea nu-l vor opri, a mărturisit chiar el, adăugând că va continua să lupte pentru reclădirea unui "imperiu al Romanovilor".

Cabinetul de miniştri din Kiribati a cerut Comisiei de Investiţii Străine din ţară o evaluare prealabilă pentru ca ulterior executivul să se pronunţe în legătură cu această propunere. Bakov a declarat că a primit vinerea trecută o scrisoare "şocantă", prin care era anunţat că propunerea i-a fost refuzată, fără a i se oferi un motiv.

Comisia a luat decizia fără să-l invite la negocieri sau la elaborarea unui plan, a declarat Bakov pentru DPA. El a explicat că nu-i este clar dacă suma pe care o oferea era prea mare, dacă planul de investiţii a fost prea redus, sau dacă menţionarea Imperiului Romanovilor a părut prea înspăimântătoare.

Bakov a mai spus că va continua să negocieze cu autorităţile locale pentru a crea aici o "monarhie" pentru că 's-a îndrăgostit' de Kiribati şi de poporul său şi nu doreşte să investească în altă parte.

Alaiul regal saudit a ajuns în Indonezia. Regele Salman a venit cu 460 de tone de bagaje

Kiribati, un mic arhipelag format din aproximativ 30 de insule şi atoli de corali în Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sărace ţări din lume şi riscă să fie înghiţită de ocean din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit presei ruse, Bakov intenţiona să construiască o ţară "alternativă Rusiei" în trei insuliţe din arhipelagul Line (Kiribati), cu o suprafaţă ceva mai mare de 64 de km pătraţi. În prima fază a proiectului, el intenţiona să aloce 120 de milioane de dolari guvernului din Kiribati, iar apoi prevedea investiţii de 230 de milioane de dolari pentru construcţia unei infrastructuri turistice şi de afaceri.

Bakov, lider al Partidului Monarhist din Rusia, este fondatorul statului virtual "Imperiul rus". Acesta dispune de propria legislaţie, administraţie şi emite chiar şi 'paşapoarte' supuşilor săi, conform BFM.ru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.