Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un palestinian a fost ucis de tiruri israeliene într-o tabără de refugiaţi din Ierusalimul de Est

israel esplanada

Un palestinian a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă de tiruri israeliene în timpul unor ciocniri într-o tabără de refugiaţi din Ierusalimul de Est, în timp ce bilanţul violenţelor de vineri din Fâşia Gaza s-a agravat la şapte morţi şi 145 de răniţi, informează AFP. 

Ahmad Qali, 22 de ani, a fost ucis în timpul unor ciocniri cu forţele de securitate israeliene din tabăra de refugiaţi din cartierul Chouafat, iar un alt locuitor al taberei a fost rănit şi apoi internat într-un spital din Ramallah, în Cisiordania, potrivit unor surse medicale şi ale poliţiei israeliene. 

Funeraliile tânărului, decedat după ce a fost transferat la un spital israelian, vor avea loc sâmbătă, a precizat familia lui. 

Acesta este al doilea palestinian ucis în această tabără de refugiaţi în mai puţin de 48 de ore. 

În Fâşia Gaza, un palestinian a murit în zorii zilei de sâmbătă, după ce a fost lovit de tiruri israeliene în timpul unor ciocniri de lângă frontiera ce separă Gaza de Israel, majorând până la şapte morţi şi 145 de răniţi bilanţul acestor violenţe. 

De la începutul lui octombrie, Cisiordania, Ierusalimul şi Israelul sunt pradă unor violenţe zilnice. Patru tineri palestinieni au fost ucişi în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, în timpul unor ciocniri cu soldaţi israelieni. 

În acelaşi timp, de la 1 octombrie, o serie de atacuri cu armă albă, comise în principal de tineri palestinieni, s-au soldat cu doi morţi şi 15 răniţi în rândul israelienilor sau evreilor. Cinci dintre presupuşii atacatori au fost ucişi. Un cuplu de colonişti a fost de asemenea ucis cu armă de foc. 

Liderul Hamas din Gaza, Ismail Haniyeh, a estimat vineri că ultimele violenţe sunt o nouă intifada, după revoltele palestiniene din 1987 şi 2000.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.