Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parlamentar din România îndeamnă maghiarii să voteze la referendumul din Ungaria

Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că UDMR a îndemnat maghiarii care au şi cetăţenie ungară să participe la referendumul de duminică, din Ungaria, cu privire la planul Uniunii Europene referitor la cotele obligatorii de solicitanţi de azil, însă nu a impus un anumit vot.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

''Noi, din 1990 încoace, nu am spus niciodată populaţiei maghiare să nu meargă la vot. E foarte periculos să spui să nu meargă la vot. Noi am îndemnat populaţia maghiară să meargă, evident cei care au şi cetăţenia ungară, dar nu am impus un anumit vot, ci am cerut să participe. Cred că problema e mult mai complicată referitor la refugiaţi, e o problemă globală şi nu ţine neapărat numai de Uniunea Europeană'', a declarat Borbely, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

Deputatul a spus că din întrebarea care se va pune la referendumul din ţara vecină reiese intenţia Guvernului de la Budapesta de a obţine sprijinul populaţiei pentru anumite decizii, transmite agerpres.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

''Am citit întrebarea care se pune. De fapt întrebarea care se pune este 'Vreţi ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie de cetăţeni non-ungari în Ungaria, fără aprobarea parlamentului ungar?'. De fapt pentru mine înseamnă - probabil şi asta a fost intenţia Guvernului Ungariei - să aibă un sprijin popular pentru anumite decizii şi să spună că, iată, la referendum cum s-au manifestat cei din Ungaria. Sunt decizii care se iau totuşi la nivelul Uniunii Europene, până când există un statut de funcţionare a UE, chiar dacă unele ţări sunt de acord sau nu. Şi România a fost împotriva cotelor obligatorii, deşi am acceptat acel număr impus de o majoritate, de peste 6.300 de refugiaţi (nici nu îmi place termenul de migranţi)'', a arătat Borbely Laszlo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.