Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pianist român câştigă Premiul 'Pianul Contemporan' la Madrid

pian

Pianistul român Alexandru Belemuski, în vârstă de 28 de ani, a obţinut premiul 'Pianul Contemporan', la Gala Anuală organizată de Fundaţia pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Ángel Colmenero, care avut loc la Madrid, informează un comunicat de presă dat publicităţii duminică seara de Defeses Fine Arts PR Agency - Madrid. 

Premiul i-a revenit tânărului pianist român în urma interpretării piesei 'Suită pentru pian' a compozitorului spaniol Jesús Aranda, prezentată în cadrul concursului de compoziţie 'Carmelo Bernaola'. 

Premiul 'Pianul Contemporan' i-a fost înmânat pianistului român de renumitul compozitor spaniol Sebastian Mariné, membru al unui juriu format din muzicieni de elită din lumea muzicală spaniolă. Gala a fost urmată de un concert susţinut de premianţi, în cadrul căruia Alexandru Belemuski a interpretat solo şi în duet cu o soprană spaniolă. 

În urma câştigării concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat să concerteze la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid, pe data de 16 ianuarie 2016. 

Alexandru Belemuski s-a născut în Romania, la Giurgiu, în 1988. Se află în Spania din anul 2000, ţară unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzică din Aragon.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.