Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prim lider PNL își manifestă public intenția de a-l înlocui pe Iohannis

sigla noua pnl

În PNL începe lupta pentru succesiunea la conducerea partidului. Deși surse din partid au precizat că președintele Klaus Iohannis își dorește o figură nouă la conducerea PNL, prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu a anunțat că va candida la președinția partidului, respectiv pentru postul de co-președinte, el afirmând că foarte mulți dintre colegii săi i-au declarat susținerea.

Citește și: SURSE - Klaus Iohannis le face o surpriză liberalilor

Teodor Atanasiu, care a precizat că pentru funcția rămasă vacantă odată cu alegerea lui Klaus Iohannis președinte al României pot să candideze doar vicepreședinții partidului, a afirmat că, până în prezent, doar el și Ludovic Orban și-au anunțat această intenție.
"Eu sunt unul dintre candidații la acest post, pentru care mulți dintre colegii mei mi-au declarat susținerea. Eu sper să nu fie o adevărată bătălie pentru acest post, fiindcă, până la urmă, este un post interimar, care va fi până la Congresul din 2017. Cred că ne vom strânge toți liderii partidului, cu toți președinții de județe, și vom sta la o discuție amicală, discutând ce avem de făcut politic în perioada următoare și care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre doi-trei și nu dintre 32 (vicepreședinți — n.r.)", a afirmat prim-vicepreședintele liberal, potrivit Agerpres.
Atanasiu a menționat că alegerea noului co-președinte va fi făcută de către Biroul Permanent Central al PNL înainte de 21 decembrie, dată la care Klaus Iohannis va depune jurământul ca președinte al României. "În săptămâna de dinainte de 21 decembrie va trebui să avem și rezolvarea acestei probleme", a spus liderul liberal.
Teodor Atanasiu a subliniat că până la data la care se va decide viitorul co-președinte mai pot exista și alte persoane care vor să candideze. "Nu e o perioadă limită. Până în ziua în care este ședința, până atunci se pot face propuneri", a spus Atanasiu.
În ceea ce îl privește pe Crin Antonescu, Atanasiu a afirmat că nu poate candida acum la această funcție deoarece nu este vicepreședinte. "Dacă la viitorul Congres dorește, e liber să candideze, dar pe procedura internă, acum, la succesiune, nefiind vicepreședinte, nu poate candida la această funcție", a menționat prim-vicepreședintele PNL.
Atanasiu a menționat că nu a fost o depunere în scris de candidatură, ci o declarație verbală. "Până la urmă, fiind o alegere internă a unui partid trebuie să discuți cu colegii. Dacă simți că ai susținere merită, dacă nu simți că ai susținere e o pierdere de vreme și îi încurci și pe ei să-ți depui o candidatură așa, numai de flori de măr", a declarat senatorul Teodor Atanasiu.
Cel mai vechi lider al unei organizații județene din țară, Teodor Atanasiu, care este președinte al PNL Alba din 1993, a mai spus că, indiferent de ce se va întâmpla, nu va mai rămâne în această funcție.
"Îi anunț astăzi pe colegii mei din Alba, cu care am (vineri — n.r.) o întâlnire, că le mulțumesc foarte mult pentru modul în care am colaborat cu ei timp de 21 de ani și că nu o să pot să rămân în continuare pe această funcție și vor trebui să găsească un succesor", a declarat Atanasiu.
El a precizat că fiind mai nou și președinte al organizației București, nu poate să fie și președinte al celei din Alba.
"A fost o perioadă de campanie, de aceea nu am făcut alte mișcări în perioada aceasta", a conchis senatorul de Alba.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.