Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar de comună a fost suspendat din funcţie: Era cercetat de DNA

primarie

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a emis marţi ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar şi impunerea faţă de acesta a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia s-a săvârşit fapta.

 

Într-un comunicat remis Agerpres de Biroul de presă al Prefecturii Suceava se arată că suspendarea mandatului primarului comunei Şcheia va opera pe toată durata măsurii controlului judiciar dispusă de organele de urmărire penală, de 60 de zile şi până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales.

 

Pe durata vacanţei funcţiei de primar al comunei Şcheia atribuţiile ce îi sunt conferite de lege vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei Şcheia, care va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar pe perioada exercitării funcţiei.

 

În comunicat se arată că suspendarea s-a dispus după ce, pe 27 mai 2016, procurorii DNA au emis ordonanţă în soluţionarea dosarului nr. 981/P/2015, ordonanţă transmisă Prefecturii în data de 31 mai 2016, prin care s-a dispus luarea faţă de inculpatul Vasile Andriciuc a măsurii preventive a controlului judiciar şi impunerea obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia s-a săvârşit fapta, precum şi prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 340/2004, privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată cu modificările şi completările ulterioare, cât şi a prevederile cuprinse în Codul de procedură penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.