Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar le dă bețivilor 1000 de lei ca să se lase de băut

betiv

Cumpără vicii cu o mie de lei! Asta face un primar care s-a decis să-i premieze pe bețivi cu această sumă doar dacă aceștia se lasă de băutură. Edilul unui sat din Republica Moldova, satul Puhoi din raionul Ialoveni, a găsit ac de cojoc pentru alcoolicii din localitate. Primarul a decis să-și determine sătenii să renunțe la băutură contra unei sume de bani. Mai în glumă, mai în serios, oamenii spun că ideea le este pe plac.

Citește și: Dezvăluiri incendiare despre Udrea: Cine este creditorul secret al fostei blonde de la Cotroceni

Pentru o recompensă de o mie de lei moldoveneşti (n.r. 204 lei româneşti), participanții la concurs vor trebui să renunțe pentru șase luni la alcool. Primarul din localitate Petru Frunze este convins că prin această metodă, oamenii nu doar vor avea o calitate a vieții mai bună, dar vor scăpa și de amenzile permanente ale poliției.„Persoanele din localitate care consumă băuturi alcoolice, majoritatea sunt și agresive. Deseori am fost martor ocular atunci când s-a aplicat violența și asupra copiilor sau soției. Având în vedere că deseori aceste persoane care sunt violente sunt sancționate de poliție prin amendă, și ulterior soția este nevoită să achite acea amendă, am conștientizat că trebuie să schimbăm ceva în gândire pentru ca acești oameni să nu mai consume alcool”, a spus primarul din Republica Moldova.

Citeşte şi: SCANDAL Franţa şi Marea Britanie se încaieră din cauza zonei euro

Cei care se vor înscrie în competiție, vor trebui să știe că pot fi verificați de vecini, de prieteni sau chiar de primar. „Eu personal mi-am asumat să verific aceste persoane, să nu admitem încălcări din partea noastră ca să fie stimulate persoanele care pe acea perioadă au consumat băuturi alcoolice”, a mai spus primarul localității. Satul Puhoi are 5700 de locuitori. Peste 50 dintre aceștia sunt puși la evidență pentru consumul sporit de alcool, anunță Realitatea TV.

Vezi şi: O bancnotă euro ar putea fi interzisă: Are legătură cu teroriştii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.